MY KTEO

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Επίσημη πρόγνωση


Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τον καιρό να μας τα χαλάει την Κυριακή και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Η ΕΜΥ σήμερα έδωσε τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του τριημέρου. Χωρίς μεγάλες αυξομοιώσεις η θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, αλλά με κάποιες τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ επιβεβαιώνει τις προγνώσεις των μετεωρολόγων που έκαναν λόγο για άστατο καιρό, χωρίς ακραία επεισόδια.

Παρακάτω η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία και τη ανατολική Θεσσαλία, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο
Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

Προοπτική για Καθαρά Δευτέρα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νότια τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.



iEidiseis.gr