MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για την Σοφία Νικολάου με συνδρομή του ΣΔΟΕ


 Έρευνα ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία έπειτα από τις καταγγελίες που θέλουν τη Σοφία Νικολάου - ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής - να υπέγραψε συμβάσεις απευθείας αναθέσεων, οι οποίες ήταν επιζήμιες για το Δημόσιο

Έρευνα για τις καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων που υπέγραψε η Σοφία Νικολάου για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού στις 34 φυλακές της χώρας ξεκίνησε η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου - με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

 Οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου, καταγγέλθηκαν από τον μέχρι πρόσφατα τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ζημία του Δημοσίου που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Την παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα ζήτησε, όμως, την Δευτέρα και ο Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τις ενέργειες της Σοφίας Νικολάου ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής:

 

 

Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.

 

Υπενθυμίζεται πως με ανάρτησή του την Δευτέρα, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι - μετά τις απευθείας αναθέσεις - η Νικολάου απέκτησε οικόπεδο με διώροφη κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό έναντι 850.000 ευρώ. Η επίμαχη κατοικία ανακαινίστηκε, σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι τουλάχιστον 350.000 ευρώ.