MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ταξιδιάρικοι χαρταετοί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού γνώρισαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βατώντα, κατά την επίσκεψή τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023.



Η δράση ξεκίνησε με την αφήγηση του βιβλίου «Ουπς» του Olive Jeffers. Τι γίνεται όταν σκαλώνει ο χαρταετός του Φλόιντ στα κλαδιά ενός δέντρου; Μια πανέξυπνη, χιουμοριστική ιστορία που μιλάει για την αποφασιστικότητα και την εφευρετικότητα του μικρού ήρωα, που μέσα από πολλά ευτράπελα, κεντρίζει και συνάμα διασκεδάζει τους μικρούς αναγνώστες από την πρώτη κιόλας σελίδα.

Στη συνέχεια ταξιδέψαμε στην αρχαία Κίνα και παρατηρήσαμε τους περίτεχνους δράκους-χαρταετούς, γνωρίσαμε το πείραμα του Φραγκλίνου και τους μετεωρολογικούς χαρταετούς του Alexander Bell. Ακολούθησε προσέγγιση του θέματος μέσα από πίνακες ζωγραφικής του Αλέκου Φασιανού και του Χατζηκυριάκου Γκίκα.

Η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με προβολή σχετικού animation και με την κατασκευή μοναδικών χαρταετών από τους λιλιπούτειους μαθητές.