MY KTEO

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με σέλινο


Υλικά συνταγής:
1 κιλό χοιρινό φιλέτο από κιλότο κομμένο σε καρέ
1 κιλό σέλινο χοντρό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο
4 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνεις  το χοιρινό
  • Αφαιρείς τον αφρό και το αφήνεις να πάρει δύο βράσεις
  • Το βάζεις στο τρυπητό να στραγγίξει και το πλένεις καλά
  • Ρίχνεις λάδι μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχικά για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτεις το κρέας και το σοτάρεις από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
  • Ρίχνεις 1½ φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά 
  • Προσθέτεις το σέλινο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνει να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το σέλινο
  • Αν χρειαστεί προσθέτεις νερό ενώ βράζει
  • Με την κουτάλα βγάζεις ζωμό και τον κρατάς στην άκρη για το αυγολέμονο 
  • Ρίχνεις τα αυγά στο μπλέντερ και τα χτυπάς
  • Προσθέτει το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το ζωμό από το χοιρινό
  • Ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείς ώστε να πάει παντού
  • Το αφήνεις σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει το αφαιρείς από την εστία.


tlife.gr