MY KTEO

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Σε πρώτο πλάνο τα του Νοσοκομείου στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας


Μια πολύ καλή ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ήταν η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Στο καλωσόρισμά του, που ακολούθησε της κοπής της πίτας, την οποία και ευλόγησε ο π. Διονύσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λίνος Τριανταφυλλίδης, αναφέρθηκε σε δυο από τα ζητήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο. Πρώτον στις ενέργειες που γίνονται σε συνεργασία με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Αναγνώστου για να υπαχθεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας στην 1η ΥΠΕ αντί της 5ης που είναι σήμερα και δεύτερον στην αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μπαφέρου που βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως είπε.

Επίσης ο πρόεδρος μίλησε και για την αποστολή του Συνδέσμου που δεν είναι άλλη από το να προωθήσει την ιδέα ότι το Νοσοκομείο δεν είναι απλά μια ιατρική δομή, αλλά ένας πυλώνας ασφάλειας και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου. Στο πλαίσιο της αποστολής του Συνδέσμου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι και η στήριξη της διοίκησης του Νοσοκομείου σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. 

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, εξήρε με τη σειρά του το έργο του Συνδέσμου λέγοντας ότι αποτελεί ένα είδος backup για τη διοίκηση. «Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο γιατί είναι μια backup λύση εκεί που δεν έχω λύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαργαρίτης και μίλησε για το δύσκολο, αλλά επιτυχημένο εγχείρημα της μετεγκατάστασης του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Στο σημείο αυτό μάλιστα έκανε ειδική μνεία στο προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας, «που τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν έχει σηκώσει κεφάλι». 

Τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν και μην ευχαριστήσουν και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης καθώς και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία μάλιστα τους χαρακτήρισε «ήρωες της τελευταίας δεκαετίας».  Όπως ευχαρίστησαν και τον Σύνδεσμο που λειτουργεί επ’ ωφελεία της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Επίσης, ο κ. Κελαϊδίτης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει να στηρίζει το Νοσοκομείο Χαλκίδας μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που της δίνονται, ενώ η κ. Βάκα μίλησε για τον αγώνα που δόθηκε από τον Δήμο Χαλκιδέων, την Περιφέρεια και τη διοίκηση του Νοσοκομείου για να ολοκληρωθούν γρήγορα τα συνοδά έργα και να προχωρήσει η μετεγκατάσταση.

Η παρέμβαση του πρώην περιφερειακού συμβούλου Διαμάντη Γεωργούλη, που έκανε λόγο για σκοτεινές προθέσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου που ανήκουν στο Δήμο Χαλκιδέων, άνοιξε έναν νέο γύρω τοποθετήσεων. Η Έλενα Βάκα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκοτεινές προθέσεις και ότι σύντομα, με την λήξη της επίταξής του λόγω πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας, θα τεθεί σε διαβούλευση η αξιοποίησή του. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη που τόνισε ότι εφόσον το Νοσοκομείο πάψει να είναι στον σχεδιασμό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τότε θα ξεκινήσει η κουβέντα με τον αρμόδιο υπουργό και τη δήμαρχο για να δουν πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Ενώ έκανε γνωστό ότι στα πλάνα της διοίκησης είναι ο εξοπλισμός του παλιού Νοσοκομείου που δεν αξιοποιήθηκε στο νέο Νοσοκομείου και στις δομές υγείας της Εύβοιας, να γίνει προσπάθεια να δοθεί σε δομές και εκτός υγείας, όπως είναι ο στρατός, η Μητρόπολη και τα σχολεία του Νομού.

Εδώ να σημειωθεί ότι το «παρών» μεταξύ άλλων και εκτός του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, της δημάρχου Χαλκιδέων και του διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βαρδακώστας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γαλάνης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Τασούλα Μακαρώνα Ψυχογυιού, ο λιμενάρχης Χαλκίδας Κωνσταντίνος Φλουρής, ο αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας Θανάσης Γερογιάκομος, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Δημήτρης Αναγνώστου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης, η πρώην δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η πρόεδρος του Συλλόγου «Άνθρωπος –Ελπίδα-Πολιτισμός» Ειρήνη Μερτζιάνη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Εύβοιας Παναγιώτης Μάλλιος, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη και Θανάσης Τάρτης και του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Ακριώτου, καθώς και οι Κώστας Ρουσσόπουλος και Στέφανος Μπασινάς ως εκπρόσωποι των βουλευτών Θανάση Ζεμπίλη και Μίλτο Χατζηγιαννάκη αντίστοιχα.