MY KTEO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Εκδήλωση - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  2023 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Π. Ε.  Εύβοιας από το σύλλογό Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός , παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου,  εκδήλωση  με την

ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η ταμίας του Συλλόγου δικηγόρος κα Στέλλα Βαβουλιώτη.

Ο Σύλλογος πριν από την έναρξη της εκδήλωσης αφιέρωσε , ένα ποίημα της  κας  Κρίστας Δημαρέλου  "Ο ΠΟΝΟΣ",  σε όλους τους πληγέντες επιζήσαντες και μη από την βιβλική καταστροφή που προκλήθηκε λόγω των φονικών σεισμών στη Τουρκία  και τη Συρία και το οποίο απήγγειλε η ηθοποιός κα Σοφία Λιάκου.

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες της προέδρου του Συλλόγου κας Ειρήνης Μερτζιάνη,  η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι δόθηκε η ευκαιρία, μετά από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας  να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα, ένα καινούργιο ταξίδι ζωής και δημιουργίας που υλοποιείται  χάριν της απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων  κας Έλενας Βάκα την αποκλειστική  χρήση των χώρων του κτιρίου (οδός Διομήδους) του Δήμου Χαλκιδέων, ανταποκρινόμενη θετικά στην αίτηση του Δ.Σ. του συλλόγου, για την δημιουργική  απασχόληση παιδιών ΑμεΑ ,  την προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, ως ενταξιακού συλλόγου  των Special Olympics Hellas Π.Ε. Εύβοιας.  Το Δ. Σ. ευχαριστεί τη Δήμαρχο για την απόφασή της και για την ευαισθησία της  σε ότι αφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο βήμα προσήλθε ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Εύβοιας κος Γ. Κελαϊδίτης  για να χαιρετήσει την εκδήλωσή μας  και ανακοινώσε το πλάνο της άμεσης επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η εκπρόσωπος της Δημάρχου Χαλκιδέων  κα Βασιλική Κόντου, εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ , η οποία δήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου και της Δημάρχου για τα θέματα των ΑμεΑ και την προσπάθεια επιλύσεών τους..

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία της κας  Χριστίνας -Αλίκης  Δεληβοριά - Δημαρέλου,  λογοθεραπεύτριας,  ειδικής παιδαγωγός με εξειδίκευση σε πολλαπλούς τομείς της αναπηρίας.

«Η σημασία της κοινωνικοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία»                                                               

Η ομιλήτρια ανέπτυξε με εκπληκτική μαεστρία  την  ενδιαφέρουσα ομιλία της, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε αρκετά σε ότι αφορά στην κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ.

Συνεχίστηκε  με τα παιδιά της Θεατρικής Δημιουργίας του Συλλόγου μας που αυτοσχεδίασαν πάνω στους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε διδασκαλία Σοφίας Λιάκου &. Γιάννη Τζέμη και καταχειροκροτήθηκαν.

Στη σκηνή του αμφιθεάτρου ανέβηκαν η Χορωδία και οι Όμιλοι μουσικής του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας  και  ερμήνευσαν τα τραγούδια Τσάμικος  Στιχ. Ν.Γκάτσος , Συνθ.Μ. Χατζηδάκις  και  Μάτια μου η Ελλάδα Στιχ. Λίνα Νικολακοπούλο , Συνθ. Θ.Μικρούτσικος  

Διδασκαλία : Καθηγήτριες  Μουσικής κα Δέσποινα Γερογιάννη  και  κα Βάλια  Σεβροπούλου

 Στο πιάνο συνόδευσε η κα Δέσποινα Γερογιάννη, μπουζούκι έπαιξε ο μαθητής Γιάννης Πολυχρόνης.

Τα παιδιά του Συλλόγου απέδωσαν τέσσερα τραγούδια  (διδασκαλία κα  Άννα Ροδά)πλαισιωμένα από τη Χορωδία του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας.  Τα τραγούδια Άσπρα καράβια τα όνειρά μας.  Για που τραβάς ελπίδα. Το Ποδήλατο .Μήλο μου κόκκινο, το οποίο συνόδεψαν χορευτικά η ομάδα "Παναγία Φανερωμένη" της Ν. Αρτάκης.   

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με την Χορευτική Ομάδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν. Αρτάκης  "Παναγία Φανερωμένη" απέδωσαν δυο χορούς από της αλησμόνητες πατρίδες.  Ροδοδάκτυλος Αυγή μου   (Αρτάκη Κυζίκου Μ. Ασίας)  και Τέσσερα μάτια δυό καρδιές  (Αρτάκη  Μ. Ασίας) Διδασκαλία κο Θεόδωρος Γιαννακάρας.

Η χορευτικής ομάδα Ν. Αρτάκης "Παναγία Φανερωμένη" με τα  παιδιά μας (διδασκαλία  Άννα Ροδά) χόρεψαν τέσσερις παραδοσιακούς χορούς: "Γιάννη μου το μαντήλι σου",

"Ποδαράκι" Πολίτικο "Μενεξέδες και Ζουμπούλια" και "Βασιλικό να σου 'κοβα" .

Ο Σύλλογος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνεργασία με το 5ο Πρότυπο Γυμνασίου Χαλκίδας και τη Χορευτική Ομάδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν. Αρτάκης  "Παναγία Φανερωμένη"  πρόσφερε  στον Γυμνασιάρχη του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδος   κο Ιωάννη Κατσάνο  και στον Πρόεδρο της Χορευτικής Ομάδας του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν. Αρτάκης  "Παναγία Φανερωμένη" κο Θ. Γιαννακάρα από έναν πίνακα ζωγραφικής  που φιλοτεχνήθηκαν  από τις ζωγραφους - δασκάλες του Συλλόγου μας κες Μαρία Λαδογιάννη  και Αντωνία Φλέγγα.                                                                   

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης.

Πριν την κοπή της πίτας παρουσιάστηκε  Ένα παραμύθι για μια  "Αλλιώτικη Βασιλόπιτα "                      Συμμετείχαν : Βαβουλιώτη Ελένη, Λιάκου Σόφια, Κατσώνη Μαρίνα, Σπάθη Ηρώ ,τα παιδιά της ομάδας Θεατρικής Δημιουργίας καθώς και μαθητές του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας.  

Πριν ευλογήσει την πίτα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος  αφού εξέφρασε την ευαρέσκειά του για εξαιρετική απόδοση όλων των συμμετεχόντων της εκδήλωσης  αφού ευλόγησε τους παριστάμενους   Παίρνοντας αφορμή από τα πολλαπλά μηνύματα της εκδήλωσης  εστίασε κυρίως την ομιλία του στην αξία κάθε ανθρώπου ασχέτως ιδιαιτερότητας ή μη , οι οποίοι πρέπει να ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ μεταξύ των ως μέλη ενός σώματος. Διατύπωσε την ικανοποίησή του επειδή είδε έμπρακτα σ' αυτή την εκδήλωση την συνύπαρξη και συνεργασία των μελών του συλλόγου με άλλα μέλη της κοινωνίας της Χαλκίδας.

Το φλουρί το βρήκε  ο μαθητής της 1ης Γυμνασίου του 5ου Πρότυπου  Χαλκίδας Νίκος Χαλαπάς .        Ο σύλλογος  του πρόσφερε μια εικόνα  αφιερωμένη στον Άγιο Μελέτιο.

Μεγάλη η συνεισφορά των εθελοντών , οι οποίοι πάντα με την ανιδιοτελή παρουσία και βοήθειά τους συντελούν στις επιτυχίες  των προσπαθειών του Συλλόγου, Ελένη Βαβουλιώτη, Μαρίνα Κατσώνη, Άγγελος Κατσώνης, ΄Αγια Μοσχώνη, Μαρία Μοσχώνη , Ηρώ Σπαθή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας & Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς.                                               

Την Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ κα Βασιλικήγ Κόντου, ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων κος Χρήστος Παγώνης                                                                                                                    

Παρέστησαν επίσης οι κ.: Ιωάννης Καλαβρής, Γεώργιος Μπουραντάς, Σοφία Νικολάου, Θανάσης Τάρτης, κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ, κα Άννα Παππά, και οι κ. Γιώργος Σπύρου και Παναγιώτης Τζαφέρος καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Νομού και της πόλης.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον κ.  Χρήστο Κουτσαύτη & κα Βιβή Σπυροπούλου για τις φωτογραφίες