MY KTEO

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία: Debate μετεωρολόγων και δράκοι στα σύννεφα


«Στην Ελλάδα υπάρχουν δράκοι που φέρνουν χιόνι;», σχολιάζει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Διαφορετικές απόψεις έχουν εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το αν θα υπάρξουν χιόνια στην Αττική το προσεχές Σαββατοκύριακο, κάτι που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

Η διαφωνία στις προγνώσεις πήρε νέες διαστάσεις, με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά να κοινοποιεί μία εικόνα με... δράκους στα σύννεφα.

«Μετεωρολογική Παρειδωλία

Οι δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην Κορέα με τα στοιχεία του νερού και της φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα σύννεφα και την βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν «δράκοι» που φέρνουν χιόνι;

Καλό μήνα!», έγραψε χαρακτηριστικά»

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι «ο καιρός δεν προβλέπεται μία εβδομάδα πριν», ενημερώνοντας το κοινό να μην υιοθετεί τα όσα ακούγονται για τον καιρό το προσεχές διάστημα, καθώς είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε τι αναμένεται.

Το πρωί της Τετάρτης (1/2) η μετεωρολόγος του Mega Χριστίνα Ρήγου επανέλαβε ότι αυτό που ήθελε να πει με την ανάρτησή της είναι το «όχι στους εντυπωσιακούς τίτλους» και πως συχνά «παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μας».

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει για τον χιονιά ενώ «βλέπει» χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι όλες οι προγνώσεις των ειδικών συγκλίνουν στο ότι τα επόμενα 24ωρα θα δούμε τσουχτερό κρύο και χιόνια σε ορισμένα σημεία της χώρας.

«Θα έχουμε έναν χείμαρρο που θα φέρει μια πολύ νερό μια λιγότερο. Και όπου νερό σημειώστε το κρύο. Θα έχουμε λοιπόν την Παρασκευή κρύο στα ανατολικά και το Σάββατο κάπως θα ανοίξουν τα «χρώματα» και την Κυριακή θα έχουμε πάλι νέα κατεβασιά κρύου αέρα», σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.



iEidiseis.gr