MY KTEO

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Προεκλογικά παιχνίδια με τα funds των πλειστηριασμών παίζει η κυβέρνηση


Επικίνδυνα παιχνίδια με τα «κοράκια» παίζει παρασκηνιακά η κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου με τριπλό στόχο:

1ον Να μην βγει στο σφυρί λαϊκή κατοικία μέχρι τις εκλογές.

2ον Να εξελιχθούν κανονικά οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί πολυτελών κατοικιών σε ακριβές περιοχές και κατά προτίμηση επωνύμων ιδιοκτητών που θα μπορούσε να προκαλέσει λαϊκή ικανοποίηση.

3ον Να αποφορτιστεί το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση που δημιουργήθηκε παραμονή έναρξης της προεκλογικής περιόδου, από τις fast track διαδικασίες του Αρείου Πάγου για έκδοση της απόφασης που δίνει το πράσινο φως στους serviser να προχωρούν σε πλειστηριασμούς.

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

Στο ίδιο μήκος κύματος με την παραπάνω κυβερνητική στόχευση κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ), η οποία έσπευσε να καθησυχάσει ότι ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, κανένα από αυτά δεν απειλείται με τον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας, καθώς αμέσως με την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης ευάλωτου και την ένταξη στο Ενδιάμεσο Πρόγραμμα, ο Νόμος επιβάλλει την αναστολή κάθε ενέργειας αναγκαστικής εκτέλεσης.

Μάλιστα, η ΕΕΔΑΔΠ για να τονίσει την προσήλωση των μελών στην επιτυχή συναινετική διαδικασία επικαλείται ότι συνολικά, έως τα τέλη του 2022, έχουν επιτύχει διμερείς ρυθμίσεις για δάνεια που υπερβαίνουν συνολικά τα 35 δισ. ευρώ, επαναφέροντας με τον τρόπο αυτό στον υγιή οικονομικό κύκλο περισσότερους από 700.000 δανειολήπτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Από αυτά, δάνεια άνω των 8 δισ. ευρώ έχουν επανέλθει σε καθεστώς ομαλής αποπληρωμής την τελευταία τριετία και έχουν επιστρέψει στους τραπεζικούς ισολογισμούς ως εξυπηρετούμενα, αποκαθιστώντας την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα για περισσότερους από 115.000 δανειολήπτες.



iEidiseis.gr