MY KTEO

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Market Pass: Τι κάνετε μετά την αίτηση για πληρωμή


Οι αιτήσεις για το Market Pass στο gov.gr συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σε λίγες ημέρες έρχονται και οι πρώτες διπλές και τριπλές πληρωμές.

Αν ακόμα δεν έχετε υποβάλει την αίτηση σας ΕΔΩ θα πρέπει αρχικά να μπείτε στον σύνδεσμο και να κάνετε τις αρχικές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για πληρωμή.

Υπενθυμίζεται πως άλλη ημερομηνία πληρωμής έχουν όσοι θα υποβάλλουν την αίτηση μέχρι και τις 28 Φλεβάρη, και άλλοι όσοι κάνουν αίτηση από το διάστημα 1η Μαρτίου έως και 15 Μαρτίου.

Η πληρωμή, όμως, για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα θέλει και κάποιες διαδικασίες μετά την αίτηση, ώστε να πιστωθούν τα λεφτά στην κάρτα που θα έρθει στο κινητό σας.

Αίτηση στο gov.gr - Τα στοιχεία που πρέπει να βάλετε
Αρχικά με την είσοδό σας στην πλατφόρμα χρειάζονται τρία στοιχεία:
  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)
Στη συνέχεια θα επιλέξετε τον τρόπο πίστωσης των χρημάτων.

Είτε έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμείτε να συνεργαστείτε.

Στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτούμενος υποβάλλει υπό μορφή IBAN ενεργό λογαριασμό Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός.

Τι πρέπει να κάνετε μετά την αίτηση για να πάρετε λεφτά στη ψηφιακή κάρτα
Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Αν έχετε επιλέξει πληρωμή στην τράπεζα, τα λεφτά θα μπουν κατευθείαν στον λογαριασμό σας.

Πληρωμές market pass για ψηφιακή κάρτα και μετρητά
Το ποσό που θα πληρωθείτε έγκειται στην επιλογή που θα κάνετε κατά τη διάρκεια της αίτησης. Αν επιλέξετε δηλαδή να λάβετε χρήματα απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή στην ψηφιακή κάρτα, στο κινητό σας.
  • Όσοι επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα στο κινητό θα πάρετε ολόκληρο το ποσό που δικαιούστε. Αν επιλέξετε πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό θα πάρετε το 80%.
  • Όσοι πάρετε τα μετρητά, θα πληρωθείτε δύο φορές το εξάμηνο (μία πληρωμή κάθε τρίμηνο), ενώ αν έχετε την άυλη κάρτα στο κινητό θα πληρώνεστε την πρώτη μέρα κάθε μηνός.
Από εκεί και πέρα, σημασία για την πρώτη πληρωμή έχει και το πότε θα κάνετε την αίτηση. Αναλυτικά:

Ημερομηνίες πληρωμής ψηφιακής κάρτας:
  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 3η Μαρτίου 2023.
  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  • Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός.
Ημερομηνίες πληρωμής μετρητών:
  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαρτίου 2023.
  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  • Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.



iEidiseis.gr