MY KTEO

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας: O «Τοίχος της Μνήμης» για τους αστυνομικούς που «έπεσαν» στο καθήκον (φωτο)

Τιμώντας τους νεκρούς μας, χθες (Α΄ Ψυχοσάββατο) η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίαςτέλεσε στην Δ.Α. Ευβοίας επιμνημόσυνη δέηση, προς τιμή της Ημέρας Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.










Στην δέηση, πέραν δεκάδων μελών παρέστησαν και συγγενείς αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον ενώ σε αυτή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κο. Κωνσταντίνο Σκούμα, εκπροσώπησε ο Δ/ντης της Δ.Α. Ευβοίας Ταξίαρχος κος. Αθανάσιος Γερογιάκομος.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση σε προσκυνητάρι της ιεράς εικόνος του προστάτη τους Αγίου Αρτεμίου καθώς και τα αποκαλυπτήρια από Μνημείου Μνήμης των νεκρών αστυνομικών, τα οποία τοποθετήθηκαν μερίμνει της Ένωσής μας.

«O «Τοίχος της Μνήμης», θα αποτελεί για όλους μια καθημερινή υπόμνηση των νεκρών μας καθώς και του δύσκολου και επικίνδυνου έργου της προστασίας της κοινωνίας, πάντοτε πιστοί στο καθήκον μας και υπό την σκέπη του προστάτη μας Αγίου Αρτεμίου, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.

Παραφράζοντας τα λόγια του ποιητή:

 «Ω παιδιά μου μπροστά στους νεκρούς μας ταιριάζει μόνο η σιωπή»», αναφέρουν στο σχετικό δελτίο Τύπου.