MY KTEO

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Πολιτική Προστασία: Προειδοποιεί για SMS - απάτη - «Διαγράψτε το αμέσως»


Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έστειλε μήνυμα προειδοποιώντας τους πολίτες για μήνυμα που έχουν λάβει στο κινητό τους με παραπλανητική αναφορά που παραπέμπει στην Πολιτική Προστασία.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο πιθανώς να σχετίζεται με την παραπλανητικών μηνυμάτων, τα λεγόμενα και ως SMS phishing.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τι αναφορές για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό, με εμφανιζόμενο αποστολέα το όνομα CIVILPROTEC και περιέχει παραπλανητικό περιεχόμενο για προσωρινή αναστολή της χρεωστικής κάρτας του παραλήπτη.

«Έχουμε προβεί ήδη σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες που ενδεχομένως λάβουν το εν λόγω μήνυμα να το διαγράψουν αμέσως και σε κάθε περίπτωση να μην πατήσουν στο σύνδεσμο (link) που περιέχει», αναφέρεται η ανακοίνωση.



CNN.gr