MY KTEO

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Χαλκίδα – Καρναβάλι σε στεριά και θάλασσα: Ενθουσιώδης παρέλαση και ξεφάντωμα χιλιάδων πολιτών στη συναυλία των Stavento και Ήβης Αδάμου (φωτογραφίες – βίντεο)

 


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών και χιλιάδων επισκεπτών, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην παραλία, κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Χαλκίδα.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές όλων των ηλικιών, για περίπου δυο ώρες, μετέδιδαν με τον ενθουσιασμό τους σε όλη την πόλη, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, το εκρηκτικό τους κέφι, συμμετέχοντας στη παρέλαση του καρναβαλιού, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια, χωρίς περιορισμούς.

Παράλληλα, μετέφεραν με τον πιο αισιόδοξο τρόπο το ελπιδοφόρο μήνυμα της χαράς για τη ζωή, προσφέροντας κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης ένα ανεπανάληπτο θέαμα με το χορό, το τραγούδι και την ευρηματικότητά τους.

Την έναρξη του καρναβαλιού σήμανε η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με τον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο να της κάνει «τεστ γνώσεων». Η δήμαρχος δεν πιάστηκε «αδιάβαστη» και από μικροφώνου μίλησε για την Χαλκίδα και την πλούσια ιστορία της.

Στην κεφαλή της παρέλασης, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα, βρισκόταν η ομάδα κρουστών KrotalArta από το Κεντρικό Ωδείο Άρτας και αμέσως μετά ακολουθούσε το άρμα με την βασίλισσας του καρναβαλιού Ζέφη Κριμάτογλου.

Αμέσως μετά παρέλασαν τα άρματα τα οποία συνδύασαν την καλλιτεχνική έκφραση και τη σατιρική διάθεση των καρναβαλιστών. Μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν, τα άρματα «Disco Dance Club», «Δικαίωμα στο όνειρο», «Τρελομπερδέματα», «Άμπρακατάμπρα», «Μαύρος Σκύλος», «Σούπερ Ήρωες σε Παρακμή», «Μούμιες», «Ελευθερώστε το Κράκεν», «Flinstones», «The Addams Family», «coutourlou», «Τα μωρά» και βέβαια το άρμα με τον Βλάχικο Γάμο, που έκλεισε την καρναβαλική παρέλαση. 

Ο Χρήστος Φερεντίνος και η Έλενα Βάκα ως «καλεσμένοι» ανέβηκαν στο άρμα με τον Βλάχικο Γάμο με τον γνωστό παρουσιαστή να παίρνει και το τιμόνι.

Τα πεζοπόρα άρματα έδωσαν τη σκυτάλη στα πλεούμενα και ακολούθησαν τα δρώμενα μέσα στο Στενό του Ευρίπου και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Εκατοντάδες βεγγαλικά φώτισα ντον ουρανό της Χαλκίδας δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, στο Στρογγυλό, στην παραλία Χαλκίδας, με την μεγάλη συναυλία των Stavento, Ήβης Αδάμου και Ιόλης Πενταρά, όπου πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα. Γεγονός που εξέπληξε ακόμα και τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. «Είναι συγκινητική η παρουσίας σας» είπε απευθυνόμενη στους παρευρισκομένους η δήμαρχος και συνέχισε: «Και δεν έχει να κάνει με τα νούμερα. Έχει να κάνει με τα χαμόγελα, που τα τελευταία χρόνια μας είχαν λείψει». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που οι κάτοικοι της Εύβοιας και οι επισκέπτες της επέστρεψαν στους δρόμους «γιορτάζοντας με πολύ κέφι και μπόλικη τρέλα τις απόκριες και το καρναβάλι».

Εδώ να σημειωθεί ότι την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε ο γνωστός ηθοποιός Φώτης Σπύρου.