MY KTEO

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Αύριο στις 11 η συγκέντρωση στην πλατεία Καρύστου


Οι συγκλονιστικές εικόνες των δεκάδων χιλιάδων λαού και νεολαίας που διαδηλώνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας και τις Εύβοιας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η μεγάλη κινητοποίηση στην Κάρυστο την περασμένη Τετάρτη και η πορεία των μαθητών του Λυκείου την επόμενη αποτελούν την αισιόδοξη «νότα» μετά την τραγωδία στα Τέμπη που μας συγκλόνισε όλους.

Συνεχίζουμε…

Γιατί η ΤΡΑΓΩΔΙΑ στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα! Έγκλημα όσων υπηρετούν την πολιτική που έχει για «Θεό» το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και βάζουν τη ζωή και την ασφάλεια του λαού στο «ζύγι» του κόστους και οφέλους. Έγκλημα όσων στήριξαν τη λεγόμενη «απελευθέρωση των μεταφορών» η οποία αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό και σκληρό τρόπο καταδίκη για δεκάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα.

Γιατί τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε για την Αγάπη, τον Παναγιώτη, τον Βάιο, την Αναστασία… για όλους! Για τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Γιατί δε δεχόμαστε να κλάψουμε άλλα θύματα, γιατί οι ένοχοι βλέπουν ακόμα και σήμερα τη ζωή μας ως κόστος!

Γιατί τώρα που καταφέραμε να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού και να μην μπορούν ούτε τα «παπαγαλάκια» των μέσων μαζικής ενημέρωσης να την καλύψουν, τώρα πρέπει να παλέψουμε για όλα αυτά που μας «καίνε».

Γιατί δεν ανεχόμαστε να πεθαίνουμε στα μέσα μεταφοράς, να καιγόμαστε από τις φωτιές, να πνιγόμαστε από τις πλημμύρες, να τρέμουμε τι θα γίνει με έναν σχετικά ισχυρό σεισμό. Γιατί δεν ανεχόμαστε να ταξιδεύουμε από τον απαρχαιωμένο και επικίνδυνο δρόμο για τη Χαλκίδα, να αποκοβόμαστε ουσιαστικά για μήνες ολόκληρους από τη θαλάσσια σύνδεση με την Αττική, γιατί οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι θεωρούνται κόστος, γιατί οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις εξαρτώνται από τα κέρδη των εφοπλιστών. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με διαλυμένο σύστημα υγείας. Φτάνει πιά, καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στον Δήμο μας. Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής μας για τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας.

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ

ΤΕΡΜΑ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με κριτήριο στις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ 11:00

 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου • Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου • Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ)