MY KTEO

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Το σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας και η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας τραγούδησαν σε συναυλία στη Θεσσαλονίκη


Το σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας με μαέστρο την εκπαιδευτικό τους, κα Κατσαουνίδου Νίκη σε συνεργασία με τη χορωδία του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας με μαέστρο την εκπαιδευτικό τους, κα Λεονταριδου Βικτώρια, έλαβαν μέρος στην συναυλία που διοργάνωσε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και το Μ.Α.Ζ.Ι.(Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) στις 4/3/2023, στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης στην Θεσσαλονίκη, με μαέστρο τον κ.Ευάγγελο Αραμπατζή, για φιλανθρωπικό σκοπό μετά την πανδημία του cοvid 19.

Σημαντική για την επίτευξη του στόχου αυτού κατά την προετοιμασία, όσον αφορά στο σύνολο της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας, ήταν η συμβολή της εκπαιδευτικού κας Αποστολίας Αναστασίου και της Διευθύντριας, κας Λεονταρίδη Ιωάννας.

Μετατράπηκε δε από συναυλία, σε εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, τηρώντας κατά την έναρξή της, ενός λεπτού σιγή.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ.Cleopas Strongylis, ο οποίος εκπροσώπησε την αυτού Θεοτάτης Παναγιότητος, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Στην εκδήλωση εκτελέστηκαν έργα του Μίκη Θεοδωράκη (μεταξύ αυτών και απο το Άξιον Εστί) και του Μάνου Λοίζου, απο 1000 συνολικά χορωδούς, μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και απο καταξιωμένους ερμηνευτές, τα οποία προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο κοινό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σεβασμιοτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας,  Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο για την πολύτιμη βοήθειά του και την στήριξη του έργου μας.

Η συναυλία θα μεταδοθεί βιντεοσκοπημένη στο προσεχές διάστημα απο την ΕΡΤ και το ΡΙΚ (Κύπρου).