MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Μαθησιακής Κινητικότητας Erasmus+

«Πρακτική στην Υβριδική και Ηλεκτρική Τεχνολογία της Αυτοκίνησης»

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Τομέα Μηχανολογίας, της ειδικότητας «Τεχνικός Οχημάτων», του 2ου

ΕΠΑΛ Χαλκίδας, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Λεμεσό της Κύπρου και να κερδίσουν γνώσεις και εμπειρίες, να έρθουν σε επαφή με καινούριες τεχνολογίες και τεχνογνωσία από ειδικούς, μέσω ενός ακόμα επιτυχημένου προγράμματος Erasmus+. Το πρόγραμμα με κωδικό: 2022-1-EL01-KA121-VET-000058712 και τίτλο: «Πρακτική στην Υβριδική και Ηλεκτρική Τεχνολογία της Αυτοκίνησης» πραγματοποιήθηκε από 08/02/2023 έως 23/02/2023.







Έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να καταρτιστούν επαγγελματικά, θεωρητικά και πρακτικά, αφού επιμορφώθηκαν στην τεχνολογία  υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εργάστηκαν δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και τεχνογνωσία που συνάδουν με τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση.

Οι μαθητές επέστρεψαν από το Πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ και μετέφεραν τις εντυπώσεις τους και τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισαν. Αναλυτικότερα οι μαθητές μας:

Παρακολούθησαν απογευματινά σεμινάρια με θέμα: «Εισαγωγή στην Υβριδική και Ηλεκτρική Τεχνολογία Οχημάτων» στη Σχολή SοAE, School of Automotive Engineering, Limassol και τους απονεμήθηκε Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης, από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα  City & Guilds, μετά από αξιολόγηση.

Εργάστηκαν σε συνεργεία με έμπειρους και καταξιωμένους επαγγγελματίες και αντιμετώπισαν στην πράξη συντηρήσεις και  επιδιορθώσεις οχημάτων κι έκαναν χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών. Απέκτησαν Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης από τους υπεύθυνους των συνεργείων που τοποθετήθηκαν.

Εκπαιδεύτηκαν στον τομέα των επιδιορθώσεων και συντηρήσεων σε Ηλεκτρικά, Υβριδικά οχήματα και τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά αυτοκινήτου, ενώ χειρίστηκαν εξειδικευμένο εξοπλισμό διάγνωσης βλαβών και καυσανάλυσης υβριδικών οχημάτων

Έμαθαν τη μεθοδολογία απεγκατάστασης και εγκατάστασης ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρικών συσσωρευτών σε υβριδικά αυτοκίνητα και των δυσκολιών που συνήθως προκύπτουν.

Γνώρισαν τα Πρωτόκολλα και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την ασφάλεια των εργασιών σε Υβριδικά και Ηλεκτρικά Οχήματα, τα είδη και τις τεχνολογίες ηλεκτρικών κινητήρων, γεννητριών υβριδικών οχημάτων και τις βασικές αρχές λειτουργίας, τους τύπους συσσωρευτών και συνδεσμολογιών στα υβριδικά οχήματα.

Κέρδισαν την εμπιστοσύνη των εργοδοτών τους με την συνέπεια και την εργατικότητά τους και  δέχθηκαν προτάσεις να εργαστούν, μετά την αποφοίτησή τους, στα συνεργεία τους.

Η Σχολή SοAE, School of Automotive Engineering, Limassol, προσκάλεσε τους μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν για να κατακτήσουν το “Diploma Master Mechanics” (Επιπέδου Ευρωπαϊκών Προσόντων 5), του οποίου οι τίτλοι σπουδών εκδίδονται από το City and Guilds of London Institute μέσω της SοAE.

Σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το σχολείο μας, θα τους απονεμηθούν Πιστοποιητικά  Κινητικότητας Europass σε συνεργασία με το φορέα υποδοχής Ratio Technical Vocational Training Centre.

Με εκδρομές και περιηγήσεις γνώρισαν τη σημαντική ιστορία της Κύπρου, άλλες σημαντικές πόλεις και τη φυσιογνωμία τους.

Το πρόγραμμα αυτό κινητικότητας Erasmus+  έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ταξιδέψουν και να ζήσουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Κύπρου. Εκπαιδεύτηκαν σε καινοτόμες τεχνολογίες και τις εφάρμοσαν στο χώρο της πρακτικής τους άσκησης. Συνεργάστηκαν και διδάχθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες σε εργασιακά περιβάλλοντα που δεν θα είχαν την τύχη να εργαστούν, αναπτύσσοντας εξωστρέφεια και κουλτούρα διεθνούς συνεργασίας. Γνώρισαν την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και απόκτησαν κίνητρα για νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην συνδιαμόρφωση και τη σωστή υλοποίηση αυτού του προγράμματος Erasmus+, ήταν οι: Τρακαντζίδης Ιωάννης, Χαλιούλιας Γεώργιος, Κυράνα Σπυριδούλα και Ιωαννίδου Σωτηρία.

Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα παρουσιαστούν σε όλους τους μαθητές και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΕΕ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

Το ταξίδι συνεχίζεται!!!