MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Νεκρές 20χρονες δίδυμες κοπέλες και οι ξαδέρφη τους - Τις αναγνώρισαν οι οικογένειές τους


Τρία κορίτσια, δίδυμες αδελφές και μια ξαδέρφη τους, μεταξύ των νεκρών στα Τέμπη.

Σε εξέλιξη είναι η τραγική διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, αναγνωρίστηκαν από την οικογένειά τους τρία κορίτσια, δυο δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέλφη, όλες τους φοιτήτριες.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών. Στο σημείο του δυστυχήματος δύο τεράστιοι γερανοί ανασηκώνουν κομμάτια από τα επιβατικά βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Μέχρι τις 11 είχαν ανασυρθεί και άλλες σοροί ανθρώπων μέσα από τα διαλυμένα βαγόνια ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 36.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί κυρίως στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε νοσοκομεία της Κατερίνης, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας εξακολουθούν να βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και κυρίως πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.




iEidiseis.gr