MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Εκλογές 2023: 21 Μαΐου και 2 Ιουλίου στο τραπέζι

 Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αναβολή των εθνικών εκλογών, που οι πληροφορίες, πριν το δυστύχημα τις τοποθετούσαν στις 9 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία που έχει βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η 21η Μάϊου, με τις επαναληπτικές εκλογές, εφόσον απαιτηθούν, να πραγματοποιούνται στα τέλη Ιουνίου ή ενδεχομένως και στις αρχές Ιουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο των εκλογών των Απρίλιο θεωρείται πλέον λήξαν, καθώς προτεραιότητα είναι πλέον η διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων αλλαγών που απαιτούνται στη δομή και τη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν και από τις νέες δημοσκοπήσεις να δουν το αποτύπωμα της τραγωδίας και ακολούθως να αποφασίσουν τι θα συμβεί.

 

Επίσης, στο Υπουργικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην ανάγκη να γίνει πλήρης διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας, αλλά και στη διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται πλέον να κάνει κάποια αναφορά στον κατώτατο μισθό, καθώς δεν θέλει να φανεί ότι αλλάζει την ατζέντα.

 

Έτσι, για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η στόχευση της κυβέρνησης θα αφορά αποκλειστικά το δυστύχημα των Τεμπών, με την επιδίωξη να έχει ολοκληρωθεί, τουλάχιστον, η πρώτη φάση των ερευνών. Ούτως ώστε η προκήρυξη των εκλογών να γίνει όταν θα έχει χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και θα υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές σκιές για την κυβέρνηση.