MY KTEO

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις - Εδώ η φόρμα του ypes.gr


Αν και η ακριβής ημερομηνία για τις εκλογές 2023 δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές να πραγματοποιηθούν μέσα στο Μάιο.

Καθώς, λοιπόν, οι εκλογές πλησιάζουν, οι ψηφοφόροι από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο) ετοιμάζονται να ασκήσουν σύντομα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω – Τι πρέπει να προσέξω
Μπορείτε εύκολα να δείτε πού ψηφίζετε, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Για να βρείτε τη φόρμα του ypes, πατήστε ΕΔΩ.

Η διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας είναι απλή, καθώς απλά να ζητάει να συμπληρώσετε μερικά βασικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμό σας, το όνομα του πατρός σας κ.τ.λ.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το εξής: δεν πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία.

Συμπληρώστε:
  • Είτε τις κατηγορίες «Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατρός» και «Έτος Γέννησης»
  • Είτε μόνο τον εκλογικό αριθμό (δείτε πώς θα τον βρείτε παρακάτω) και το επώνυμό σας
Αφού γράψετε στοιχεία σας, πατάτε το κουμπί που γράφει «ΣΥΝΕΧΕΙΑ».

Εάν συμπληρώσετε όλα τα πεδία, τότε δεν θα εμφανιστεί ο τόπος στον οποίο θα ψηφίσετε. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» και να επαναλάβετε την αίτηση.

Το επώνυμό σας πρέπει να το συμπληρώσετε ολογράφως, ενώ εάν έχετε δύο επώνυμα θα γράψετε μόνο το πρώτο. Το μικρό όνομα το δικό σας και του πατέρα σας δε χρειάζεται να τα συμπληρώσετε ολογράφως, μπορείτε να γράψετε μόνο τα δύο πρώτα γράμματα. Μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία σας με κεφαλαία ή με μικρά γράμματα.

Δείτε τη φόρμα (το κουμπί της αναζήτησης είναι κυκλωμένο με μαύρο χρώμα):

Εκλογές 2023: Ο δεύτερος τρόπος – Πού βρίσκω τον εκλογικό μου αριθμό
Εάν θέλετε να μάθετε τον εκλογικό σας αριθμό, τότε μπορείτε να μπείτε στην αντίστοιχη εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, πατώντας ΕΔΩ.

Θα εμφανιστεί μια φόρμα, στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα και το επώνυμό σας, το όνομα του πατέρα σας και το έτος γέννησής σας.

Κάνοντας κλικ πάνω στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ», θα βρείτε τον εκλογικό σας αριθμό, αλλά και τον τόπο στον οποίο ψηφίζετε.

Δείτε τη φόρμα (το κουμπί της αναζήτησης είναι κυκλωμένο με μαύρο χρώμα):




iEidiseis.gr