MY KTEO

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Δημοσκοπήσεις: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά την τραγωδία των Τεμπών - Στο 20% οι αναποφάσιστοι


 Η ΝΔ δείχνει να χάνει 4%-5% και να κινείται στο 28-29% (από 33% που είχε απογραφεί σε προηγούμενες έρευνες των ίδιων εταιρειών), την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παραμένει σταθερός στην περιοχή του 24%-25% Tην καταγραφή των δημοσκοπικών μετά την τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει η στήλη big mouth του powergame.gr.

 

Όπως αναφέρει για τη «σοδειά» που έχουν μέχρι στιγμής μαζέψει δύο δημοσκοπικές εταιρείες, το βασικό στοιχείο που προκύπτει είναι  η υποεκπροσώπηση στο δείγμα ψηφοφόρων της Ν.Δ., κάτι που συνέβαινε κυρίως με ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι που «φεύγουν» από τη Ν.Δ. δεν πηγαίνουν σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά προτιμούν να μετακινηθούν στην ολοένα και αυξανόμενη δεξαμενή της αδιευκρίνιστης ψήφου. Αυτήν τη στιγμή το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» είναι με διαφορά το δεύτερο κόμμα, αφού το συνολικό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ανέρχεται στο 20%, αναφέρει το big mouth.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η Ν.Δ. δείχνει να χάνει 4%-5% και να κινείται στο 28-29% (από 33% που είχε απογραφεί σε προηγούμενες έρευνες των ίδιων εταιρειών), την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παραμένει σταθερός στην περιοχή του 24%-25%.

 

Aναλυτικά τι αναφέρει το big mouth για τα πρώτα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

Αν και σε ανάλογες περιπτώσεις οι δημοσκόποι λένε ότι «είναι στις αντενδείξεις η διενέργεια ερευνών ενώ εξελίσσεται το γεγονός», από τη Δευτέρα τρεις εταιρείες έχουν ξεκινήσει να μετρούν, καταγράφοντας τις τάσεις της κοινής γνώμης μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αργά χθες το βράδυ ενημερώθηκα για τη σοδειά που έχουν μέχρι στιγμής μαζέψει δύο δημοσκοπικές εταιρείες. Το βασικό στοιχείο που προκύπτει από την καταγραφή των τάσεων είναι η υποεκπροσώπηση στο δείγμα (κάτι που συνέβαινε κυρίως με ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) ψηφοφόρων της Ν.Δ. Είτε δεν τους βρίσκουν είτε δεν απαντούν τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Το δεύτερο και ενδεχομένως και βασικότερο στοιχείο των δημοσκοπήσεων έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι που «φεύγουν» από τη Ν.Δ. δεν πηγαίνουν σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά προτιμούν να μετακινηθούν στην ολοένα και αυξανόμενη δεξαμενή της αδιευκρίνιστης ψήφου. Αυτήν τη στιγμή το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» είναι με διαφορά το δεύτερο κόμμα, αφού το συνολικό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ανέρχεται στο 20%. Όπως είναι λογικό, εκείνο που ενδιαφέρει το ευρύ κοινό είναι ποιες είναι οι απώλειες ή τα κέρδη που καταγράφουν τα κόμματα. Το κυβερνών κόμμα δείχνει να χάνει 4%-5% και να κινείται στο 28-29% (από 33% που είχε απογραφεί σε προηγούμενες έρευνες των ίδιων εταιρειών), την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παραμένει σταθερός στην περιοχή του 24%-25%.