MY KTEO

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Χαλκίδα: Ένα ξεχωριστό «μωσαϊκό» βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας στην 20η Έκθεση Μοντελισμού


Μια παρέα… αξιωματικών του τρίτου Ράιχ , κομισάριων και στρατιωτών του κόκκινου στρατού, Ιταλών, συμμαχικών δυνάμεων και μαζί τους Έλληνες εύζωνες και τμήματα του πεζικού, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο όλοι μαζί, στο ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας , στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. 

Μαθήματα ιστορίας και μνήμης στο πιο ιστορικό μέρος της πόλης δόθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στην  20η Έκθεση Μοντελισμού που διοργάνωσε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Μοντελιστών στην πινακοθήκη Μυταρά (Α.Σ.Α.Χ) στην πόλη της Χαλκίδας.

Εκτός των εκθεμάτων των μελών του Συλλόγου, παρουσιάστηκαν εκθέματα μοντελιστών και άλλων Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην Έκθεση – Διαγωνισμό. 

Την Έκθεση πλαισίωσαν επίσης το Αρχαιοπρεπές Οπλιτικό Άγημα «ΛΕΩΝΙΔΑΣ», αναπαριστώντας αρχαίους Έλληνες μαχητές, ο Αθηναϊκός Σύλλογος Αναπαραστάσεως Στρατιωτικών Στολών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η Πολιτιστική Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης με αυθεντικά στρατιωτικά οχήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του πολέμου της Κορέας.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτά την Δευτέρα 20 Μαρτίου από τις 09:00 ως τις 16:00 για εκπαιδευτική εκδρομή διάφορων σχολικών μονάδων της πόλης μας.













ΦΩΤΟ: Αντώνης Ζαούρης (facebook)