MY KTEO

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Στην Χαλκίδα περιμένουν 20 χρόνια για τις νέες Φυλακές - Πράσινο φως» για το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων


«Ένα βήμα πιο κοντά στην ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων, στην Κόντσικα Μπιζανίου, έγινε με την έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου», όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών σωφρονισμού, αποφασίστηκε η ανέγερση Καταστήματος Κράτησης χωρητικότητας 600 θέσεων, σε έκταση 100.193 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην Κόντσικα Μπιζανίου και έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από το Δήμο Ιωαννιτών.

 

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η έκταση εντάσσεται σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000 που χαρακτηρίζεται ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την ορνιθοπανίδα και γι' αυτό τον λόγο απαιτείται η έκδοση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Όπως έγινε γνωστό, στα επόμενα βήματα της διαδικασίας, προβλέπεται η δημιουργία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από το ΥΠΕΝ, η έγκριση του από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η κατάθεσή του προς δημοσίευση σε ΦΕΚ.