MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας συμμετέχει στην 24ωρη αυριανή απεργία

 


Η ΕΛΜΕ Ευβοίας από την πρώτη στιγμή δήλωσε τη βαθιά της συντριβή για την προδιαγεγραμμένη τραγωδία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.  Από τη θέση του δασκάλου δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων, που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία. Θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά. Πιστεύουμε μάλιστα ότι τα δύο τρένα δεν βρίσκονταν στην ίδια γραμμή μόνο για δώδεκα λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση αλλά για δώδεκα χρόνια, από τη στιγμή που απαξιώθηκε, διασπαθίστηκε, απογυμνώθηκε από προσωπικό και κομματιάστηκε, πριν πωληθεί το κερδοφόρο τμήμα ο ΟΣΕ. Αυτές οι πολιτικές είχαν τα ίδια αποτελέσματα και αλλού, όπως δείχνει χαρακτηριστικά το παράδειγμα των σιδηροδρόμων της Βρετανίας. Αυτός είναι ο λόγος που οι σιδηρόδρομοι στις περισσότερες χώρες της ΕΕ παραμένουν ενιαίοι και κρατικοί ή επανακρατικοποιούνται.

Δεν θα επιμείνουμε όμως στην περαιτέρω ανάλυση των αιτιών της τραγωδίας. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να δράσουμε, προκειμένου τα θύματα να μην ξεχαστούν, να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη, να επανέλθουν οι κρίσιμοι τομείς κοινής ωφελείας στην ιδιοκτησία του ελληνικού λαού και να μπει τέρμα στην απαξίωση του δημοσίου, την οποία κι εμείς ζούμε καθημερινά στα υποστελεχωμένα και υπό κατάρρευση σχολεία μας.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τους/τις συναδέλφους:

α) Να συμμετάσχουν μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας την Τετάρτη 8/3

β) Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  8 Μάρτη και ώρα 12 μ.μ. στην αρχή της Αβάντων πίσω από τα δικαστήρια

γ) Να συζητήσουν αυτό που συνέβη με τις μαθήτριες και τους μαθητές τους, να τους ζητήσουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με ζωγραφιές, με κολάζ, με ποιήματα, με όποιο τρόπο κρίνουν, και να συγκεντρώσουν αυτά τα έργα.

Τα συγκεντρωμένα έργα θα τοποθετηθούν από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στον σταθμό των τρένων της Χαλκίδας, σαν ελάχιστη ένδειξη συλλογικού σεβασμού στα θύματα από την εκπαιδευτική κοινότητα και σαν τρόπος διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης, ως μικρή χειρονομία με την οποία συμμετέχουμε στις αλλεπάλληλες μαζικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού πανελλαδικά, με την πίστη ότι αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε στο πένθος αλλά θα απαιτήσουμε και θα κερδίσουμε κάτι περισσότερο από τα αυτονόητα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας