MY KTEO

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική


Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 και καλεί τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους Φορείς των εργαζομένων, της νεολαίας, των επαγγελματιών να δώσουν βροντερό «παρόν» στις Απεργιακές συγκεντρώσεις και στις άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται τις επόμενες ημέρες ώστε το έγκλημα στα Τέμπη να μην ξεχαστεί. Ο λαός και η νεολαία να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και των δικαιωμάτων μας ενάντια στην εγκληματική πολιτική που θεωρεί τις ανάγκες μας «κόστος».

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσής μας και το πρόγραμμα των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΧΑΛΚΙΔΑ: 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ // ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΑΛΙΒΕΡΙ: 11:00πμ // ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΟΥ

ΙΣΤΙΑΙΑ: 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ // ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: 10:30πμ // ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ

ΧΑΛΚΙΔΑ: 7:00μμ // ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΗ // 1:30μμ // ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2Ο ΕΠΑΛ

Η 24ωρη Απεργία που κήρυξε για τις 8/3 το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα, η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τις πόλεις της χώρας στις Απεργιακές συγκεντρώσεις, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.

Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το κέρδος είναι η αιτία για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, για την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, στο Ληλάντιο και στα Μεσσάπια, την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, για τα εκατοντάδες εργοδοτικά ατυχήματα στα κρεματόρια των χώρων δουλειάς.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ»

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ» ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Σήμερα, για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα και να γίνει πράξη το σύνθημα «ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ», χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ΑΙΤΙΑ που γεννά το πρόβλημα. Για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

1.         Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

           Αυστηροί έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που χρησιμοποιούν καθημερινά εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές για να πάνε στη δουλειά, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο και στις σχολικές εκδρομές. Να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Να μην αναγκάζονται οι οδηγοί σε εξαντλητικά ωράρια, με απανωτά δρομολόγια, χωρίς ξεκούραση, που αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Δωρεάν μετακινήσεις για τους μαθητές και ειδικές κατηγορίες επιβατών, για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και λήξη της βάρδιας.

2.         Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος Υγείας.

           Να καλυφθούν άμεσα τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας.

3.         Άμεσα μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.

           Εδώ και τώρα έλεγχος και μέτρα αντισεισμικής θωράκισης σε όλα τα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο, στους χώρους μαθητείας και κατάρτισης, στους χώρους Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα δημόσια κτήρια και τις εργατικές κατοικίες. Άμεση μεταστέγαση σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (πχ συγκρότημα ΕΠΑΛ Χαλκίδας) καθώς και σχολείων που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους (πχ πιλοτές πολυκατοικιών).

           Ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας από τις πηγές ως εκβολές των ποταμών, αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της ζημιάς που έπαθαν και άμεση ανέγερση της γέφυρας των Φύλλων.

           Ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας με ενίσχυση των αντίστοιχων υπηρεσιών σε μέσα και προσωπικό.

4.         Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Αυστηροποίηση των ελέγχων, ενίσχυση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, γιατρός εργασίας σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς.

5.         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αντώνης ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ                                                  Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ