MY KTEO

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Χαλκίδα: Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (Φωτο από όλη την παρέλαση)

 

Με τις καμπάνες της πόλης να ηχούν χαρμόσυνα εορτάστηκε το Σάββατο το πρωί, με λαμπρότητα και υψηλό φρόνημα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πολιτικής σκηνής του τόπου. 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έλαβε χώρα η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Κανήθου Χαλκίδας κ. Αμαλία Κοτσαλά. 

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των φορέων. Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν η τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων με τους στρατιώτες του αγήματος της Σχολής Πεζικού να ψάλλουν τους στίχους του.

Αμέσως μετά έλαβε χώρα η παρέλαση των μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων ενώπιον των επισήμων, αλλά και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την παραλία της Χαλκίδας και χάρισε το πιο ζεστό του χειροκρότημα σε όσους με καμάρι και περηφάνια παρέλασαν προς τιμή των ηρώων του '21. Σχολεία, Σύλλογοι, Ερυθρός Σταυρός και Σαμαρείτες, Πρόσκοποι και Special Olympics, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων, το άγημα της Σχολής Πεζικού και τα μηχανοκίνητα αγήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, έκαναν το καθήκον τους και φάνηκαν αντάξιοι του νοήματος της ημέρας. Ενώ ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που τον ουρανό της Χαλκίδας «έσκισαν» τα οχτώ μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εδώ να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Σίμος Κεδίκογλου και την Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός. Επίσης το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη,  αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Δείτε όλα τα Δημοτικά σχολεία εδώ.

Δείτε όλα τα Γυμνάσια σχολεία εδώ.

Δείτε όλα τα Λύκεια σχολεία εδώ.

Δείτε όλους τους Συλλόγους εδώ.

Δείτε Στρατό, Πυροσβεστική Αστυνομία εδώ.