MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 26 νεκροί και 85 τραυματίες - Ούτε μια αναφορά στους νεκρούς στην πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train


Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη. Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο, τουλάχιστον 26 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι τις 3:55 το πρωί της Τετάρτης, οι νεκροί φτάνουν τους 26και περισσότεροι από 85 οι τραυματίες.

Ούτε μια αναφορά στους νεκρούς - Η πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train
Στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρεται η εταιρεία Hellenic Train η οποία σημειώνει ότι την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 άτομα. Όπως σημειώνει, μετά από 3 περίπου ώρες που σημειώθηκε το δυστύχημα, «στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στους νεκρούς, δεν ζήτησε μια συγγνώμη, ούτε βρήκε να γράψει δύο αράδες παρηγοριάς για τους συγγενείς των νεκρών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Hellenic Train
«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».