MY KTEO

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό

Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό, μετά από πρόσκληση της κυρίας Δέσποινας Χατζηφωτιάδου η οποία είναι φυσικός, ερευνήτρια και υπεύθυνη εκλαΐκευσης του πειράματος ALICE στο Ερευνητικό Κέντρο CERN, με έδρα τη Γενεύη. Στην εκδρομή συμμετείχαν οι όμιλοι του STEM και της ψηφιακής εφημερίδας του σχολείου μας, καθώς και το πολιτιστικό πρόγραμμα «Η επίδραση της αρχαιοελληνικής τέχνης στην Αναγέννηση».





Η εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς και οδικώς, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά, μέσα από τα 3.500 χιλιόμετρα που διανύσαμε, το αστικό, γεωργικό και φυσικό περιβάλλον τόσο της Ιταλίας όσο και της Γαλλίας και της Ελβετίας. Η επίσκεψη και η ξενάγηση στις πόλεις της Βενετίας, Φλωρεντίας, Γενεύης και Chamonix τούς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, την κουλτούρα και τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις και τη χώρα μας.

Η επίδραση του ελληνοχριστιανικού πνεύματος στην τέχνη, τη θρησκεία και την πολιτική εντυπωσίασε τους μικρούς μας ταξιδιώτες, ισχυροποιώντας την εθνική και ευρωπαϊκή τους συνείδηση. Η γνωριμία με το Ερευνητικό Κέντρο του CERN και τη συνεισφορά του στην εξέλιξη της επιστήμης λειτούργησε ως σπόρος για πνευματικές και επιστημονικές αναζητήσεις. Συνειδητοποίησαν εν τέλει ότι η διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων έρχεται μέσα από την επαφή και τη γνωριμία με το σύγχρονο γίγνεσθαι και ότι η οροφή της αναζήτησης είναι μόνο ο ουρανός.

Τους μαθητές συνόδευσαν η διευθύντρια του σχολείου, κυρία Δέσποινα Παπά, και οι καθηγήτριες Μάλλιαρη Ιωάννα, Κεσκίνη Ειρήνη, Παπαγεωργίου Ελένη και Μητσάκη Κλεοπάτρα.