MY KTEO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 8 Μάρτη


Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των γυναικείων οργανώσεων την Τετάρτη 8 Μάρτη. Τονίζει στην σχετική ανακοίνωση:

 

Η ημερομηνία ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, ισότητα, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη, συναντιέται με τους αγώνες των συνδικάτων απέναντι στις  πολιτικές που οδηγούν στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, την διάλυση  του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων αγαθών με καταστροφικά  αποτελέσματα, όπως φάνηκε με τον χειρότερο τρόπο και στην πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη.

 

Μαζί με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τις άνεργες και τους άνεργους τις/τους συνταξιούχους, αύριο Τετάρτη 8 Μάρτη διαδηλώνουμε και απαιτούμε να μπει  τέλος στις καταστροφικές πολιτικές και να αποδοθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.

Αγωνιζόμαστε για εργασιακά δικαιώματα για όλες και όλους, για κοινωνικό κράτος, ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και  παιδείας, για  δημόσια αγαθά. Για να μπουν οι άνθρωποι και ανάγκες τους πάνω από τα κέρδη και να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.

 

Αγωνιζόμαστε για να ακούγεται η φωνή των συνδικάτων που η κυβέρνηση προσπάθησε να φιμώσει με το νόμο Χατζηδάκη. Μια φωνή που όπως αποδείχτηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο  είναι απαραίτητη, όχι μόνο για τα δικαιώματα   των εργαζομένων, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία και η φίμωση της μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα.

 

Αγωνιζόμαστε μαζί με τα συνδικάτα για να αλλάξουμε  τις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία και τη χώρα  προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

 

Αγωνιζόμαστε για την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.