MY KTEO

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Νέες «πλατείες» φοβάται η Νέα Δημοκρατία


 Στο ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου είναι εμφανές ότι βρίσκεται η τροπή την οποία θα λάβουν οι διαμαρτυρίες. Είναι ένα νέο κύμα αγανάκτησης κατά της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος, το οποίο η κυβέρνηση απεύχεται να λάβει διαστάσεις μνημονιακών εποχών. Η κυβέρνηση πλέον δέχεται πλήγμα στην εικόνα που καλλιέργησε ως δύναμη κανονικότητας και αλλαγών στις δομές του κράτους.

 Χωρίς ταξικό ή κομματικό πρόσημο, οι νέο – αγανακτισμένοι προκαλούν δημοσκοπικό σεισμό και «βλέπουν» στην παρούσα κυβέρνηση όλες εκείνες τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους και της αναξιοκρατίας. Διαμαρτύρεται, για όλα αυτά τα χρόνια, για τις ελλείψεις στον κρατικό μηχανισμό και για τη διαχρονική αδυναμία να δοθούν λύσεις στις παθογένειες.

 

Στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων μπαίνει επίσης ένας ακόμα κρίσιμος παράγοντας. Αφορά τη νέα γενιά, η οποία έως σήμερα δεν είχε προτεραιότητα στις κομματικές μετρήσεις. Κυρίως γιατί εμφανίζονταν αποστασιοποιημένη από τις πολιτικές εξελίξεις. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και πλέον η νέα γενιά πρωτοστατεί σε ένα νέο κύμα αγανάκτησης.