MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων - Εκτροχιάστηκαν βαγόνια, δεκάδες οι τραυματίες



Σύγκρουση αμαξοστοιχίας Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης με εμπορικό τρένο έξω από τα Τέμπη.

Εγκλωβισμένοι και τραυματίες είναι το αποτέλεσμα σύγκρουσης αμαξοστοιχίας Intercity με εμπορικό τρένο έξω από τα Τέμπη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αμαξοστοιχία Intercity συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο με αποτελέσματα τρία βαγόνια του intercicty να εκτροχιαστούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι και τραυματίες και ότι εκδηλώθηκε φωτιά μετά τη σύγκρουση. Επιβάτες που μίλησαν στον ανταποκριτή της ΕΡΤ μίλησαν για κόλαση.

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι δεκάδες. Οι τραυματίες διακομίζονται με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός», κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη (28/2) έγινε και άλλο ατύχημα όταν καλώδιο ηλεκτροκίνησης κόπηκε και έπεσε πάνω σε αμαξοστοιχία (Intercity 56), στην οποία επέβαιναν 450 επιβάτες. Οι επιβάτες τελικώς αναχώρησαν από τον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου με καθυστέρηση τριών ωρών με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν τους επετράπη ούτε να κατέβουν από το τρένο καθώς υπήρχε ο κίνδυνος πιθανών διαρροών ρεύματος και τραυματισμού.

Επιβάτες ανέφεραν ότι ακούστηκε τεράστιος κρότος και κάποιοι μίλησαν για έκρηξη ή βραχυκύκλωμα.

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ


iEidiseis.gr