1 κιλό αρακά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πατάτες κομμένες σε μέτρια καρέ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
άνηθο ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
¼ κγ ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις τα κρεμμύδια, τον πελτέ και το σκόρδο, ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά
- Ρίχνεις τις πατάτες και τα καρότα
- Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τον αρακά, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και 2 φλιτζάνια νερό
- Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά
- Δέκα λεπτά πριν το αφαιρέσεις από την εστία προσθέτεις τον άνηθο.
tlife.gr