MY KTEO

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Επιμελητήριο Ευβοίας: Αυτοδιαχείριση – ενημέρωση συμφώνου με ΚΕΕΕ


Το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με τον Σωματείο Εστίασης Ευβοίας « Ο Ξένιος Ζευς» σας υπενθυμίζει ότι στις 6/2/2023 υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) με τον Οργανισμό συλλογικής διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων «Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ». Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας καθώς και οι προϋποθέσεις ένταξης στη συμφωνία αποτυπώνονται στο υπ.αριθμ. 1055/23.2.2023 έγγραφό μας.

Ενημερωτικά, σας αναφέρουμε ότι ο Οργανισμός συλλογικής διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων “Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ” λειτουργεί νόμιμα στο πλαίσιο των διατάξεων του ν.2121/1993 και του ν. 4481/2017 με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων επί των έργων των μελών του, ήτοι συνθετών και στιχουργών, κληρονόμων αυτών, εκδοτών μουσικών έργων και εν γένει δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίοι με καταπιστευτική μεταβίβαση έχουν αναθέσει τη διαχείριση τους στον Οργανισμό μας. 

H ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία του διεθνούς ρεπερτορίου στην Ελληνική αγορά μέσω συμβάσεων αμοιβαίας ή μονομερούς εκπροσώπησης με ομοειδείς αλλοδαπούς ΟΣΔ, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού, αγγλικού, ιταλικού και ισπανικού ρεπερτορίου, καθώς τη συντριπτική πλειοψηφία από τα μεγάλα εμπορικά και διαχρονικά ρεπερτόρια των Ελλήνων Συνθετών, Στιχουργών και εν γένει Δικαιούχων.

Επίσης, εκπροσωπεί Εκδότες Μουσικής διεθνούς βεληνεκούς, όπως η UNIVERSAL MUSIC PUBLISHING LLC και η SONY/ATV Music Publishing.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα μέλη μας, μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο https://www.autodia.gr/Content/files/201905/members.pdf και σχετικά με τις συμβάσεις αμοιβαιότητας με τους αλλοδαπούς ΟΣΔ, μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο https://www.autodia.gr/Content/PartnerSocieties?page=about

Διευκρινίζεται ότι η χρήση μουσικών έργων του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου μας,  τεκμαίρεται από την εγκατάσταση συσκευών/δεκτών τηλεόρασης ή και ραδιοφώνου σε επιχειρήσεις χρηστών -βλ. το από 12/09/2017 σχετικά Δελτία Τύπου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας στον σύνδεσμο https://www.opi.gr/images/press_releases/12.09.2017_el.pdf .

Για αναλυτικότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site Επιμελητηρίου Εύβοιας www.eviachamber.gr και το site της «Αυτοδιαχείρισης» www.autodia.gr

H συμφωνία ισχύει μέχρι τις 28.06.2023.