MY KTEO

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Όλα στον αέρα για τις εκλογές – Σφοδρή αναμένεται η πολιτική σύγκρουση τις επόμενες ημέρες

 


Το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο έχει σοκάρει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, άλλαξε όλα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τις εκλογές. Στην πραγματικότητα όλα πλέον είναι στον αέρα και οι όποιες συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα μετατίθενται για το επόμενο διάστημα.

 Παραμένουν οι εκκρεμότητες

Όπως ήταν φυσικό, η τραγική αυτή εξέλιξη έχει αφήσει σε δεύτερο πλάνο τα ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα καθημερινότητα. Ενώ δηλαδή μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα η κυβέρνηση κινούνταν στους ρυθμούς του Παύλου Πολάκη και της εσωστρέφειας που είχε περιπέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ατζέντα άλλαξε άρδην και η κυβέρνηση βρέθηκε να προσπαθεί να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά το τραγικό δυστύχημα.

 Την ίδια ώρα προς τα πίσω φαίνεται να πηγαίνει και η υπόθεση της πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου – η οποία, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ευθύνεται για απευθείας αναθέσεις στη διάρκεια της πανδημίας, από την οποία φέρεται να έχει προκύψει ζημία του Δημοσίου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

 Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι προσανατολίζεται να την αφήσει εκτός της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να βρεθεί απολογούμενη μέσα στην προεκλογική περίοδο για την υπόθεση αυτή.