MY KTEO

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

«Μουδιασμένοι» οι επιβάτες του Προαστιακού κατά την επανεκκίνηση – Επιλέγουν τα πίσω βαγόνια


Ξεκίνησε με πρώτο δρομολόγιο προς Χαλκίδα, να λειτουργεί ξανά ο Προαστιακός τα ξημερώματα με τους επιβάτες που επέλεξαν να «επιστρέψουν» στα τρένα να είναι μουδιασμένοι μετά και το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι περισσότεροι επιβάτες και στον Προαστιακό επιλέγουν να καθίσουν στα πίσω βαγόνια καθώς φοβούνται στα μπροστινά, έχοντας επηρεαστεί από την τραγωδία.

Μια γυναίκα μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε ότι «είναι κακό στη χώρα μας που φτιάχνονται τα πράγματα όταν γίνονται τραγωδίες». Μιλώντας για τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου και πώς επηρέασε τον κόσμο επισήμανε ότι ο κόσμος είναι «μουδιασμένος».

«Εάν παρατηρήσετε κανείς δεν είναι στα πρώτα βαγόνια γιατί φοβούνται. Ήταν τραγικό και δεν θα ξεχαστεί» ανέφερε μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των χρηστών του Προαστιακού.

Με την ελπίδα ότι οι εγγυήσεις για την ασφάλεια των μετακινήσεων που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες Αρχές θα ισχύουν, οι πρώτοι επιβάτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν σήμερα τον προαστιακό για κοντινές και μακρινές μετακινήσεις.

Η επανεκκίνηση των δρομολογίων έγινε με μειωμένα δρομολόγια και χαμηλότερες ταχύτητες, με μέγιστο όριο ταχύτητας να είναι τα 80 χλμ.

Και στον Προαστιακό ισχύουν αυστηρά οι προϋποθέσεις που ισχύουν και για τα υπόλοιπα τρένα, δηλαδή δύο μηχανοδηγοί μέσα στην αμαξοστοιχία και φυσικά ένας συνοδός και παράλληλα δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό.

Αυτοί είναι οι όροι που έχουν τεθεί από το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων. Σε πρώτη φάση ο Προαστιακός συνδέει τον Πειραιά με το αεροδρόμιο στα Σπάτα. Ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές. Η επόμενη γραμμή θα είναι και αυτή που θα συνδέει το αεροδρόμιο με το Κιάτο, ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη του Προαστιακού.



Με πληροφορίες από enikos.gr