1.5 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πολύ καλά πλυμμένο και χοντροκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
άνηθο ψιλοκομμένο
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις τα ρεβίθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό να καλύπτει τα υλικά
- Τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά για για 5 περίπου λεπτά
- Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο με την τρυπητή κουτάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά
- Αφήνεις να βράσουν για 2 ώρες με την κατσαρόλα σκεπτασμένη
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις τον πελτέ και το κρασί, ανακατεύεις και τα αφήνεις για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
- Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις και περιμένεις 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτεις τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
- Λίγο πριν τα αφαιρέσεις από την εστία ρίχνεις τον άνηθο.
tlife.gr