MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Αγριο κράξιμο για Πάολα και Βέρτη - Μπουζουκερί και λουλουδοπόλεμος παρά το εθνικό πένθος


Το βαρύ πένθος για την απώλεια τόσων ανθρώπων στα Τέμπη, έπεσε βαρύ στον καλλιτεχνικό κόσμο και οι αντιδράσεις για όσους εμφανίστηκαν κανονικά στις πίστες ήταν πολλές.
    
Γράφει η Δήμητρα Νικολάου

Ο Νίκος Βέρτης και η Πάολα τέσσερις μέρες μετά το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ανέβηκαν στη σκηνή των νυχτερινών μαγαζιών που εργάζονται και τραγούδησαν. Το γεγονός βρήκε αντίθετους πολλούς συναδέλφους τους που λόγω πένθους αρνήθηκαν να εμφανιστούν, τη στιγμή που τα περισσότερα θύματα ήταν ακόμη άταφα. Τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά παρέμειναν κλειστά κάτω από το βαρύ κλίμα των δεκάδων νεκρών με τους συμπολίτες μας να γεμίζουν κάποια άλλα.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και ο Νίκος Βέρτης έσπευσε να δημοσιεύσει στο Instagram, την ανακοίνωση του ΥΤΟΝ που έγραφε: «Η επιχείρηση, οι καλλιτέχνες και το προσωπικό αποφάσισαν να λειτουργήσουν τη σημερινή βραδιά παρότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην πατρίδα μας μετά το τραγικό δυστύχημα των τελευταίων ημερών. Θεωρήσαμε ότι το πένθος μας θα το δείξουμε πιο έμπρακτα βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που ίσως αυτές τις μέρες χρειάζονται τη βοήθειά μας πέρα από το να δώσουμε αίμα. Τα έσοδα λοιπόν της σημερινής βραδιάς θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων που φυσικά κανένα χρηματικό ποσό δε μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους. Όπως επίσης, στους ηρωικούς συνανθρώπους μας που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται εκεί παρόντες και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια», δίνοντας την απάντησή του.

Ενώ την ώρα που βρισκόταν στην πίστα απευθύνθηκε στους θαμώνες του μαγαζιού είπε τα εξής: «Ελπίζω και εύχομαι να περάσουμε μια όμορφη βραδιά. Απόψε, όπως καταλαβαίνετε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά. Για όσους δε γνωρίζετε, η απόφαση πάρθηκε παρέα με όλο το προσωπικό και την επιχείρηση.

Προσπαθήσαμε και εμείς να συνεισφέρουμε, επειδή ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, να προχωρήσει η λειτουργία του μαγαζιού, να διασκεδάσετε και να περάσετε όσο όμορφα γίνεται.Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα πάνε σε αυτόν τον καλό σκοπό που θα διαβάσετε στα social media. Γενικά, δεν είναι σωστό να λες όταν κάνεις ένα καλό. Είναι λάθος. Όμως, σε αυτή την περίπτωση, έπρεπε να το πούμε γιατί διαφορετικά θα γινόταν χαμός, καταλαβαίνετε.

Το πιο εύκολο πράγμα για εμάς θα ήταν να κάτσουμε σπίτι μας. Πόσω μάλλον για εμένα που ήμουν και άρρωστος αυτές τις μέρες αλλά ήταν μεγαλύτερή μου χαρά να συνεισφέρω στο ελάχιστο, αν μπορώ», βέβαια ακόμη και σε αυτές τις εξηγήσεις βρέθηκαν πολλοί που αντέδρασαν.

Ανάμεσά τους και η Καίτη Γαρμπή που με μια δημοσίευσή της στο προφίλ της στο Twitter έγραψε: «Η απώλεια είναι ασύλληπτη και δεν νοείται χώρος από κάθε τέχνη να μην ανέλαβε το καθήκον να συμβάλει στο μεγάλο εθνικό μας πένθος. Η ενσυνείδηση είναι καλλιτεχνικό χαρακτηριστικό και η ώρα απαιτούσε και αυτό το ΣΚ από όλους μας σιωπή και σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειες τους», έγραψε αναλογιζόμενη τον πόνο και το πένθος που έχει μπει σε κάθε σπίτι της χώρας από το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ενώ η ίδια με τον Αντώνη Ρέμο ανέβαλαν την εμφάνισή τους στο NOX και το νυχτερινό μαγαζί έβγαλε σχετική ανακοίνωση για το γεγονός πως θα παραμείνει κλειστό για το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου, σε ένδειξη πένθους.

Την ίδια κίνηση με τον Νίκο Βέρτη ακολούθησε και η Πάολα, η οποία βρήκε απέναντί της όμως τον Γιάννη Πλούταρχο που συνεργάζεται με το ίδιο μαγαζί και αρνήθηκε να εμφανιστεί συμεριζόμενος το πένθος τόσων οικογενειών και την απώλεια δεκάδων νεαρών ανθρώπων. Η Πάολα τελικά ανέβηκε το Σάββατο στη σκηνή του Fever χωρίς τον Γιάννη Πλούταρχο, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok από θαμώνα ακούγεται να λέει: «Είμαι άνθρωπος γενναίος και δεν θα μασούσα να χάσω τα χρήματά μου απόψε. Όμως, ήρθα εδώ και θέλω τα χρήματα που θα ερχόντουσαν στο καμαρίνι μου, αύριο να φύγουν για το νοσοκομείο της Λάρισας».

Η σφοδρή αντίδραση Πλούταρχου Λιάγκα
Στο σημείο αυτό επανήλθε μαινόμενος ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα το πρωί σχολιάζοντας πως: «Στο σχήμα Πάολα, Πλούταρχου, η Πάολα έπαιξε και ο Πλούταρχος δεν έπαιξε. Και πάω σε ένα μαγαζί στη Γλυφάδα χθες. Και κατά τύχη έρχεται ο Πλούταρχος και κάθεται δίπλα μου. Μαζί ήμασταν χθες το βράδυ με τον Πλούταρχο. «Ο καθένας λειτουργεί βάσει της συνείδησής του», αυτό μου είπε ο άνθρωπος. Και κάποια άλλα που δεν μπορώ να πω», τόνισε ο παρουσιαστής του Πρωινού του ΑΝΤ1.

Η αντίθεση Πάολας Πλούταρχου στο ίδιο μαγαζί
Παράλληλα ο Γιώργος Λιάγκας είχε ένα ιδιαίτερο ξέσπασμα τόσο για την Πάολα και τις δηλώσεις της, όσο και για τον Γιώργο Τσαλίκη, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε κανονικά στην πίστα: «Θα τα πω και για τους τραγουδιστές που τραγούδησαν και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Τα λεφτά θα πάνε στα νοσοκομεία; Δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα; Ζητιάνοι είναι οι άνθρωποι; Έχασαν τα παιδιά τους! Πέθαναν τα παιδιά τους, πέθαναν οι ίδιοι. Είναι ζωντανοί νεκροί οι άνθρωποι αυτοί. Θα πάνε λέει τα λεφτά στο νοσοκομείο της Λάρισας. Επαίτες είναι οι άνθρωποι; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα. Να ξαναγνωριστούμε να συστηθούμε. Να ξέρετε ποιους δοξάζετε και ποιους ανεβάζετε! Και τους θεωρείτε ινδάλματα και είδωλα. Είτε είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, είτε πολιτικοί», δήλωσε συγκλονισμένος ακόμη από το τραγικό γεγονός.

Ο Γιώργος Τσαλίκης σε βίντεο που προβλήθηκε το πρωί στην εκπομπή Happy Day, εξήγησε πως εμφανίστηκε για να μην χάσουν το μεροκάματό τους οι εργαζόμενοι του νυχτερινού μαγαζιού.



iEidiseis.gr