MY KTEO

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Κινητοποίηση για το κτίριο των ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Η ασφάλεια πάνω από όλα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μπροστά στα ΕΠΑΛ Χαλκίδας, για την επικίνδυνη κατάσταση του κτιρίου.
Μαθητές και καθηγητές των ΕΠΑΛ Χαλκίδας, καθώς και εκπρόσωποι συνδικάτων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχαν στην κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για την επικινδυνότητα του κτιριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Το πρόβλημα όχι μόνο δεν είναι πρόσφατό, αλλά «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια». Ήδη από το 2010 η ΕΛΜΕ Εύβοιας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε επιστήσει την προσοχή για τις μεγάλες φθορές στο κτίριο, όμως δεν έγινε καμία ουσιαστική παρέμβαση μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο προηγούμενος στατικός έλεγχος στο συγκεκριμένο οικοδόμημα έχει γίνει εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Εν ολίγοις, ένα κτίριο της δεκαετίας του 1970 το οποίο στεγάζει μαθητές έχει να ελεγχθεί από το 2009…

Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα επιβεβαίωσε την ακαταλληλότητα δύο αιθουσών και ανακοίνωσε το κλείσιμό τους, ενώ δεσμεύτηκε ο Δήμος να προβεί σε επεμβάσεις στο χώρο.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσαν στο eviatop μαθητές, καθηγητές και Εργατικό Κέντρο, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να πειστούν ότι οι αρμόδιοι θα πάρουν στα σοβαρά το θέμα και θα προβούν στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων.