MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Το πρώτο φως της ημέρας κατέδειξε το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη

 


Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη αφήνει πίσω νεκρούς, σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενους. Οι εικόνες από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι συγκλονιστικές…

 

Μεγάλα σκαπτικά μηχανήματα έχουν καθαρίσει και αποψιλώσει την περιοχή που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση τρένων, ενώ διασώστες μέχρι αυτή την ώρα περισυλλέγουν ανθρώπινα μέλη κάτω από τα βαγόνια.

 

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις παρακάτω εικόνες του grtimes.gr, οι διασώστες έχουν δημιουργήσει αλυσίδα και συνεχίζουν το μακάβριο έργο τους. Είναι σκηνές που καταδεικνύουν ότι ενδεχομένως σύντομα ο κατάλογος των θυμάτων θα αυξηθεί.

 

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που έχουν μεταφερθεί νεκροί και τραυματίες. «Έχουμε άμεση εικόνα είμαστε σε επικοινωνία και με τους 2 διοικητές των νοσοκομείων. Ο ΓΓΓ του Συλλόγου μας, που είναι και αντιπεριφερειάρχης ήταν στο σημείο της σύγκρουσης από την πρώτη στιγμή, μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

 

 

Στο γενικό νοσοκομείο υπάρχουν 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 είναι σοβαρά, στο δε πανεπιστημιακό νοσοκομείο είναι 26 νοσηλευόμενοι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

 

«Πρέπει να ανακοινωθούν ονόματα τραυματιών, καθώς η αγωνία των συγγενών έχει φτάσει στο κόκκινο. Πρώτο μέλημά μας ήταν να φτάσουν οι τραυματισμένοι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα νοσοκομεία. Αρκετοί τραυματισμένοι που διακομίστηκαν, εκτός από τους υπάρχοντες, έχουν ήδη φύγει», συμπλήρωσε.

 

«Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα τρία πρώτα βαγόνια που πολτοποιήθηκαν, μόνο εκεί αν μπορέσουν να μπουν. Πιθανότατα να ανασύρουν πτώματα, δεν ξέρω εάν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, μόνο νεκροί θα ανασυρθούν πλέον», κατέληξε.