MY KTEO

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Συμεών Κεδίκογλου: «Πρέπει κάποια στιγμή σαν χώρα να είμαστε αυτάρκεις σε αίμα»


Στην εκδήλωση που διοργάνωσε  η «Τράπεζα αίματος Γεώργιος Ν. Παπανικολάου» του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και την Τράπεζα Αίματος Δροσιάς, για την βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών και του τμήματος αιμοδοσία του Νοσοκομείου Χαλκίδας, έδωσε το «παρών» ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συμεών Κεδίκογλου.

Μέσα από τα μάτια του γιατρού περιέγραψε στον χαιρετισμό του, την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσα τους και πολλοί ευβοείς, όταν περιμένουν για αίμα. «Σαν γιατρός ζω καθημερινά την αγωνία των ασθενών όταν περιμένουν για αίμα πριν από κάποιο χειρουργείο. Ή όταν είναι χρόνια ασθενείς, όπως εκείνοι που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Ανάμεσά τους και πολλοί ευβοιώτες που περιμένουν για αίμα γιατί είναι ζήτημα επιβίωσης για αυτούς» είπε ο πρώην υπουργός και επεσήμανε την έλλειψη σε προσφορά: «Σε περιόδους όπως μετά από Χριστούγεννα, Πάσχα ή Δεκαπενταύγουστο, που εθελοντές δεν πάνε τόσο εύκολα να δώσουν αίμα, το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείτε το καλύπτουμε με εισαγωγές από το εξωτερικό. Πρέπει κάποια στιγμή σαν χώρα να είμαστε αυτάρκεις σε αίμα. Σκεφτείτε ότι για ένα τροχαίο χρειάζονται 50 αιμοδότες. Αυτό τα λέει όλα αν σκεφτούμε και τι γίνεται στους ελληνικούς δρόμους».

Για αυτό και για τον κ. Κεδίκογλου η συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών είναι ύψιστης σημασίας και η απόλυτη πράξη ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης. Ενώ στον χαιρετισμό του δεν αμέλησε να ευχαριστήσει και τους εργαζόμενους  του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας για την συνεισφορά τους στη συλλογή αίματος.