MY KTEO

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Διοικητής στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ο Τάσος Μίχας- Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του στο Νοσοκομείο Καρύστου

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του κου Μίχα Αναστασίου, Διοικητή Νοσοκομείου Καρύστου και απολογισμός έργου.

Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης αποχαιρέτησαν σήμερα τον Διοικητή τους το σύνολο των εργαζομένων αλλά και πλήθος κόσμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου Καρύστου. Ο κύριος Μίχας, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του μεγάλου έργου του και έπειτα, σε μια πρωτόγνωρη στιγμή απευθύνθηκε και ευχαρίστησε προσωπικώς έναν έναν τους εργαζόμενους. 



Κατά τον απολογισμό της 11ετους θητείας του ο κος Μίχας ανέφερε τα κάτωθι πεπραγμένα:

1)         Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου κατά 60%

2)         Αυξήσαμε το προσωπικό κατά 68% φέρνοντας νέες ειδικότητες, νέα ιατρεία, λειτουργώντας περισσότερα τμήματα.

3)         Ανακαινίσαμε τα πάντα, όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ,όλα τα εξωτερικά  ιατρεία, τα  χειρουργεία, το τμήμα επειγόντων, τα γραφεία, τη στάση νοσηλευτικής, τα εφημερία, τους χώρους υγιεινής, τους χώρους αναμονής και ανάπαυσης, την κουζίνα, τα εργαστήρια, τον περιβάλλοντα χώρο κ.α.

4)         Φέραμε νέα μηχανήματα τα οποία και λειτούργησαν άμεσα: αξονικό τομογράφο, οστική πυκνότητα, ψηφιακό μαστογράφο, αναλυτές, λαπαροσκοπικό πύργο, υπερήχους, σπιρόμετρο, αέρια αίματος και προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε κάθε αίτημα όλων των τμημάτων.

5)         Αλλάξαμε όλες τις κλίνες νοσηλείας με νέες σύγχρονες, τοποθετήσαμε σύγχρονο δίκτυο αερίων, δημιουργήσαμε δυο κλίνες ΜΑΦ.  Εξοπλίσαμε τη νοσηλευτική υπηρεσία, ανακαινίσαμε και εξοπλίσαμε τα περιφερειακά μας ιατρεία όπου εφαρμόσαμε και την τηλεϊατρική, συνεισφέραμε τα μέγιστα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ (κάλυψη εξόδων, μετακινήσεων, διαμονής, σίτισης, επάνδρωσης κτλ).

6)         Αλλά και στην τοπική κοινωνία ήμασταν παρόντες σε κάθε εκδήλωση σχετικά με την υγεία και την πρόληψη του πληθυσμού. Βοηθήσαμε στις εθελοντικές αιμοδοσίες της Αδελφότητας, οργανώσαμε τα φαρμακεία των συλλόγων και των φορέων του Δήμου, οργανώσαμε μαθήματα πρώτων βοηθειών, διοργανώσαμε ημερίδες με άκρως σημαντικά ιατρικά και κοινωνικά θέματα, συμμετείχαμε σε προγράμματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, αποστείλαμε υλικά στους πάσχοντες συνανθρώπους μας (πλημμυροπαθείς, μετανάστες, σεισμοπαθείς, στην Ουκρανία κ.α.), δώσαμε χείρα βοηθείας στο Γηροκομείο της πόλης  αλλά και σε όλους όσους μας το ζήτησαν και γι αυτό είμαστε γνωστοί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Εύβοιας και όχι μόνο.

7)         Ανταποκριθήκαμε άψογα στην πανδημία όπου παραχωρήσαμε το 1/3 των κλινών μας χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου. Λειτουργήσαμε και οργανώσαμε πέντε κλίνες απομόνωσης και τηρήσαμε ευλαβικά και άκρως επαγγελματικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

8)         Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ εξοπλισμό αξίας μισού εκατομμύριου ευρώ ενώ έχουμε προτείνει για το νέο πρόγραμμα ανασυγκρότησης προμήθεια μαγνητικού τομογράφου. Παραλαμβάνουμε εντός ημερών εξοπλισμό από δωρεά ύψους 300.000 ευρώ, ενώ για το 2023 έχει εκπονηθεί νέο πλάνο ίδιας αξίας.

9)         Τροποποιήσαμε δυο φορές τον οργανισμό μας, συστήνοντας νέες θέσεις ιατρών και νοσηλευτών (κατι το οποίο δεν έγινε σε άλλα νοσοκομεία) και στο Υπουργείο τώρα βρίσκεται η τρίτη τροποποίηση.

10)       Ξεκινήσαμε από το μηδέν την ιδέα για την κατασκευή και την λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Σήμερα έχουμε φτάσει στη τελευταία φάση για να ξεκινήσει η καθ´ ύψος κτιριακή επέκταση του νοσοκομείου μας. Το πλάνο για τη λειτουργία της υπάρχει, οι ιατροί υφίσταται, οι νοσηλεύτριες θα ξεκινήσουν άμεσα το πρόγραμμα εκπαίδευσης αλλά δυστυχώς επειδή η έναρξη των εργασιών δεν εξαρτάται από εμάς δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ένα είναι σίγουρο, αν ήταν στο χέρι μας οι διαδικασίες, τώρα όλα θα ήταν έτοιμα για τους συνανθρώπους μας που ταλαιπωρούνται.

11)       Αναπτύξαμε και αναπτύσσουμε συνεχώς τις ψηφιακές μας δυνατότητες, την τεχνολογία και το δίκτυο. Πέραν από το ελεύθερο ισχυρό δίκτυο, τη διασύνδεση των τμημάτων και την πλήρη ανανέωση όλου του στόλου των υπολογιστών σε λίγο καιρό θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα σύγχρονο ψηφιακά ομογενοποιημένο δίκτυο όπου τα πάντα θα καταγράφονται, θα διατηρούνται και θα επικοινωνούνται ψηφιακά δίνοντας τη δυνατότατα σε όλα τα τμήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μπορούν να οργανώνουν κατά το βέλτιστο τρόπο τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενούς.

12)       Δημιουργήσαμε μια εξαιρετική φήμη για το νοσοκομείο μας και αυτός ήταν ο λόγος που πολλοί εργαζόμενοι το επέλεξαν για τη σταδιοδρομία τους.

13)       Κατορθώσαμε να έχουμε πετύχει εξαιρετικές σχέσεις με όλες τους φορείς είτε εντός είτε εκτός Καρύστου

14)       Τέλος, επειδή στην περίπτωσή μας ισχύει ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια, εξορθολογήσαμε τις δαπάνες, επιτεύχθηκαν όλοι οι διαχρονικοί ποιοτικοί και λειτουργικοί μας στόχοι, εξαλείψαμε τα χρέη μας, αυξήσαμε ποσοτικά και ποιοτικά τα χειρουργεία μας, την πληρότητα των κλινών, τον αριθμό των νοσηλευόμενων αλλά και των εξωτερικών ασθενών, οργανώσαμε υπηρεσία αξιολόγησης των υπηρεσιών μας με αποτέλεσμα κάθε χρόνο οι διοικητικές υπηρεσίες μας να είναι δέκτες συγχαρητηρίων από τις προϊστάμενες αρχές.

Το Νοσοκομείο Καρύστου έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια πλήθος βραβείων και συγχαρητηρίων για την εξαιρετική του λειτουργία, για την συνεισφορά του στη τοπική κοινωνία αλλά και τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Συγκεκριμένα: από τον Πρωθυπουργό της χώρας, από το Υπουργείο Υγείας, από το Αρχηγείο Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας & Σκύρου, από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων, από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, από το Επιμελητήριο Εύβοιας, από το Δήμο Καρύστου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρύστου και πολλούς άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κος Μίχας ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη στήριξη και την αγάπη που του παρείχαν, όλους τους υπαλλήλους για τη συνεργασία, τον επαγγελματισμό τους και την υπερπροσπάθεια που έκαναν για να φέρουν το Νοσοκομείο Καρύστου σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο. Τους ζήτησε να προσπαθήσουν ώστε να το διατηρήσουν στο ίδιο επίπεδο και στο επόμενο μεταβατικό στάδιο και να περιβάλλουν με την ίδια αγάπη και εμπιστοσύνη τη διάδοχη κατάσταση.

Επίσης ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την εμπιστοσύνη και τη συνδρομή που του παρείχαν, το Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας κον Χατζημαργαρίτη Ευάγγελο για τη εξαιρετική συνεργασία και τη διαχρονική στήριξη καθώς και το Σωματείο εργαζομένων για την υποδειγματική και εποικοδομητική συνεργασία.

Ακολούθως τον λόγο πήραν όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καρύστου οι οποίες εξήραν το χαρακτήρα, το ήθος, τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του κου Μίχα, του αναγνώρισαν το πρωτόγνωρο έργο που αφήνει πίσω του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα του θέση και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κος Μίχας είχε επισκεφθεί τη Κύμη όπου αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους του τοπικού νοσοκομείου (όπου είχε διατελέσει παράλληλα και εκεί Διοικητής),  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ με τον οποίο είχαν αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης, τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας (ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου) καθώς και τη Διοίκηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας με έδρα τη Λάρισα.

Ο κος Μίχας, από τη ερχόμενη Τετάρτη αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.