MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Το Επιμελητήριο Εύβοιας προώθησε τον ευβοϊκό τουρισμό στη Ρουμανία


Στην ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “TTR ROMANIAN INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO” που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Βουκουρέστι, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός και η Υπεύθυνη του Φορέα σε θέματα Τουρισμού  Παρασκευή Μπουραντά.

 

Η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί στοχευμένα μια εκ των βασικότερων επιλογών τα τελευταία χρόνια για το Επιμελητήριο με δεδομένα την πολύ θετική εικόνα των επαγγελματιών του χώρου στη Ρουμανία για τη χώρα μας αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τον εναλλακτικό σε ετήσια βάση τουρισμό - στον οποίο επενδύει ο Φορέας - με την Εύβοια να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους.

 

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους  αξιοποιώντας τις σταθερές βάσεις συνεργασιών που ήδη έχουν τεθεί από τις προηγούμενες συμμετοχές, παρουσίασαν - σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας και της Σκύρου μέσα από διάφορες δράσεις και μια σειρά στοχευμένων συναντήσεων. 

 

Ο Γιάννης Μαραγκός και η Παρασκευή Μπουραντά είχαν επαφές με τον  εκπρόσωπο  του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι Γιώργο Σταφυλάκη και με τον υπεύθυνο του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου σε εξωτερικά θέματα και θέματα τουρισμού Iuliu Stoclosa, στο πλαίσιο και του συμφώνου συνεργασίας που έχουν συνάψει τα δύο Επιμελητήρια. Παράλληλα συμμετείχαν σε Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου κατά την διάρκεια των οποίων φιλοξενήθηκε και η ευβοϊκή επιχείρηση Altamar (ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Βόρεια Εύβοια).