1 μεγάλο κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
500 ml μπίρα ξανθιά
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
2 φύλλα δάφνη
1/2 φλ. μέλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβεις το χοιρινό με το σκόρδο και το τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη μισή μπίρα και το αλατίζεις
- Το καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
- Το στραγγίζεις, βάζεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το χοιρινό για 10 περίπου λεπτά ενώ το γυρίζεις για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Το βάζεις στο σκεύος και προσθέτεις το μέλι, τη δάφνη, πιπέρι και ζωμό τόσο ώστε να το καλύψει μέχρι τη μέση
- Σκεπάζεις το σκεύος με το καπάκι ή ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες τουλάχιστον
- Με ένα πηρούνι ελέχγεις αν έχει μαλακώσει και δεν έχει αίμα
- Το βγάζεις από τον φούρνο και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνεις το ζωμό από το σκεύος
- Σουρώνεις το ζωμό, τον ρίχνεις στο μπλέντερ και προσθέτεις το καρότο
- Βράζεις το μείγμα μέχρι να δέσει και προσθετεις αλάτι, πιπέρι, λίγη μουστάρδα και το θυμάρι ανακατεύοντας καλά
- Αφαιρούμε τους σπάγκους, κόβεις το χοιρινό και ρίχνεις από πάνω την σάλτσα.
tlife.gr