120 γρ. βούτυρο
55 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. βανίλια
¼ κ.γ. αλάτι
Για την πίτα
8-9 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνεις καλά
- Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα
- Τυλίγεις τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
- Την αφαιρείς από το ψυγείο την τοποθετείς σε μια μεγάλη επιφάνεια, την αλευρώνεις και την ανοίγεις σε στρογγυλό σχήμα με τον πλάστη
- Την απλώνεις σε ένα βουτυρωμένο σκεύος ή ταρτιέρα τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της
- Την ψήνεις στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά
Γέμιση
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
- Απλώνεις την κρέμα στην τάρτα και τοποθετείς από πάνω τις φέτες αχλαδιών ομοιόμορφα και τη μία δίπλα στην άλλη
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις την τάρτα για 45 περίπου λεπτά
- Την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και την μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
- Την βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις άφθονη κανέλα.
tlife.gr