MY KTEO

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με αχλάδια


Υλικά συνταγής:
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
120 γρ. βούτυρο
55 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. βανίλια
¼ κ.γ. αλάτι
Για την πίτα
8-9 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη  κρυσταλλική
1 αυγό
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνεις καλά
  • Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα
  • Τυλίγεις τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
  • Την αφαιρείς από το ψυγείο την τοποθετείς σε μια μεγάλη επιφάνεια, την αλευρώνεις και την ανοίγεις σε στρογγυλό σχήμα με τον πλάστη
  • Την απλώνεις σε ένα βουτυρωμένο σκεύος ή ταρτιέρα τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της
  • Την ψήνεις στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά
Γέμιση
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
  • Απλώνεις την κρέμα στην τάρτα και τοποθετείς από πάνω τις φέτες αχλαδιών ομοιόμορφα και τη μία δίπλα στην άλλη
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις την τάρτα για 45 περίπου λεπτά
  • Την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και την μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
  • Την βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις άφθονη κανέλα.


tlife.gr