MY KTEO

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Προεκλογικός «συναγερμός» – Ξεκινάει η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ


 Άμεσα ενεργοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας τη «διάταξη μάχης» ενόψει των εκλογών που έχει σχεδιάσει για το κόμμα του ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο.

 

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση «διαρκούς προεκλογικής περιόδου» εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Από τότε, δηλαδή, που κυβερνητικά στελέχη και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος άφηναν να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρούσε σε πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι του 2022.

 

Από εκείνη την εποχή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από όλα του τα στελέχη να είναι πανέτοιμα, έτσι ώστε να μην τους βρει στον «ύπνο» η προκήρυξη των εκλογών. Βέβαια, τα σενάρια αυτά δεν προχώρησαν -για μια σειρά από λόγους- και έτσι φτάσαμε στην φετινή άνοιξη, για να μάθουμε ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες τον Μάιο.

 

Η Κουμουνδούρου δηλώνει πανέτοιμη να ριχτεί σε μια σκληρή προεκλογική μάχη, έχοντας ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι απέφυγε τον αιφνιδιασμό από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Τα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν ανακοινωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Παράλληλα, πανέτοιμο είναι και το τροποποιημένο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των σημερινών συνθηκών, αναπροσαρμόζοντας ορισμένα οικονομικά δεδομένα, εξαιτίας του πληθωρισμού.

 

.

 

Με λίγα λόγια, σε μερικά εικοσιτετράωρα ο Αλέξης Τσίπρας θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περιοδείες έχουν ήδη σχεδιαστεί και ο μοναδικός στόχος που θέτει, είναι η πρωτιά στις κάλπες της απλής αναλογικής, έτσι ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, από την κάλπη της απλής αναλογικής.