MY KTEO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Εύβοια: Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τετάρτη


 Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη (8/3), η χώρα με τους εργαζομένους να προκηρύσσουν διαδηλώσεις και απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραλείψεις στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Έτσι, ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

 Απεργία στα σχολεία

 Τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου ανακοίνωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), αναφέροντας στην ανακοίνωσή της «Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, των εργαζομένων και της νεολαίας  που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας».

 Απεργία στο Δημόσιο

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε τη Δευτέρα την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023.

 Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετατρέπουν «τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε - μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό - να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Εικοσιτετράωρη απεργία προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Ευβοίαςκαι καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις