MY KTEO

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Σασμός: Ποιοι ήρωες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Κρήτη


Οι πληροφορίες θέλουν τέσσερα πρόσωπα, από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές του «Σασμού», να αναζητούν την τύχη τους μακριά από τον τόπο που τους γέννησε.

Γράφει ο Άρης Σταυρίδης

Ο «Σασμός» αργεί να έρθει στην Άνω Ποριά, όπως αντιλαμβάνονται οι τηλεθεατές της δημοφιλούς σειράς του Alpha. Ο Παύλος δεν πρόκειται να δώσει άμεσα στη συγκατάθεσή του για να είναι η ανιψιά του μαζί με τον Αστέρη, ακόμα και αν μαλακώσουν τη στάση τους Καλλιόπη και Μαρίνα.

Όμως, η Αργυρώ έχει πάρει τις αποφάσεις της. Όσο και αν οι συνθήκες είναι αντίξοες, η νεαρή Βρουλάκη δεν μπορεί να διανοηθεί το μέλλον της χωρίς τον αγαπημένο της. Το μόνο που την συγκρατεί και δεν έχει πει οριστικά το «ναι» στον Αστέρη είναι ο Πετρής. Ακόμα δεν έχει βρει τη δύναμη να του πει την αλήθεια για τον γιο τους.

Ο Αστέρης πάλι είναι αποφασισμένος ότι, αφού οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι -εξαιρούνται ο Μαθιός και η Βασιλική- δεν αποδέχονται τη σχέση τους, η μόνη λύση είναι η ξενιτειά. Να φύγουν μακριά από την Άνω Ποριά και να κάνουν μια νέα αρχή, μακριά από τις κακές γλώσσες και τον φόβο των αντιποίνων.

Μια προφανής λύση για το ζευγάρι είναι η Αυστραλία, η χώρα όπου έζησε για πολλά χρόνια η Αργυρώ, δίπλα σε συγγενείς, μετά από την δολοφονία του πατέρα της από τον Βασίλη Σταματάκη. Για την νεαρή γυναίκα η Αυστραλία είναι μια ασφαλής επιλογή, στην οποία μπορεί να επιστρέψει με τις «ευλογίες» της Μαρίνας.

Το τελευταίο εμπόδιο στη σχέση Αστέρη – Αργυρώς
Η αποκάλυψη της αλήθειας για τον Πετρή θα φέρει προσωρινά κρίση στη σχέση Αστέρη – Αργυρώς. Όμως ο νεαρός Σταματάκης θα συγχωρέσει σύντομα την γυναίκα της ζωής του και θα προσαρμοστεί στον ρόλο του πατέρα με χαρά, γεγονός που θα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να φύγουν μακριά.

Φυσικά τα ερωτήματα παραμένουν. Θα μπορέσει η Αργυρώ να φύγει μακριά από τη μητέρα της, ιδιαίτερα μετά από το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον Αντώνη; Και ποια θα είναι η αντίδραση Καλλιόπης – Παύλου;

Άλλο ένα «ζευγάρι» αναζητά την τύχη του μακριά από την Κρήτη στα επόμενα επεισόδια του «Σασμού»
Ο «αφανής» πρωταγωνιστής του «Σασμού» από την αρχή της ιστορίας είναι ο Μανόλης. Ο αδελφός της Θοδώρας είναι ο σιωπηλός μάρτυρας της δολοφονίας του Στεφανή και η επιλογή του να κρατήσει το στόμα του κλειστό πυροδότησε τις εξελίξεις όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Μανόλης πλήρωσε ακριβά τη στάση του απέναντι στον Μαθιό. Ο στόχος του ήταν φυσικά να προστατεύσει τον Νικηφόρο, τον άνθρωπο με τον οποίο μεγάλωσαν μαζί και μοιράστηκαν όλες τις χαρές και τις λύπες της παιδικής ηλικίας στο χωριό. Μαζί τους και η Τζένη, το παντοτινό τρίτο μέλος της παρέας, που έγινε ζευγάρι με τον Νικηφόρο μέχρι τη στιγμή που εκείνος έριξε το βλέμμα του στη Νάντια.

Για τον Μανόλη τίποτα δεν ήρθε χωρίς κόπο και δάκρια. Η σιωπή του για το έγκλημα, οι ενοχές για τον θάνατο του Άγγελου, η καταπίεση στο σπίτι, η ρήξη ανάμεσα στους γονείς του, το χρέος τον παντελή που επωμίστηκε. Και η στάση του Νικηφόρου όλο το τελευταίο διάστημα τον έχει πληγώσει κατάκαρδα. Αγνόησε τα αισθήματά του για τη Νάντια και χώρισε χωρίς δεύτερη σκέψη τη Τζένη, η οποία δεν πήγε στον Καναδά με την οικογένειά της για να μείνει κοντά του όταν την χρειάζονταν.

Το ατόπημα της Τζένης να προφασιστεί ότι ήταν έγκυος για να φέρει ξανά κοντά της τον Νικηφόρο, που την έφερε αντιμέτωπη με φίλους και συγγενείς, και ο φόβος των αντιποίνων από τον Φαρμάκη θα οδηγήσουν τον Μανόλη στην απόφαση να πει αντίο στην Κρήτη. Ο χαρισματικός νεαρός θα αποφασίσει να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό έχοντας μαζί του την παιδική φίλη του, η οποία θα τον ακολουθήσει στην «εξορία».



iEidiseis.gr