MY KTEO

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια για τον Μάρτιο


Στα 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανέρχεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Μαρτίου «κατεβάζοντας» τις χρεώσεις των παρόχων κατά 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην οικιακή κατανάλωση και στους αγρότες.

Συγκεκριμένα με 40 €/MWh, θα επιδοτηθεί πάνω από το 90% των νοικοκυριών στην χώρα, ενώ με το ίδιο ποσό, 40 €/MWh, θα επιδοτηθούν και οι αγρότες. Κλικ εδώ για τα αναλυτικά ποσά των επιδοτήσεων.

Συνολικά, η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάρτιο ανέρχεται στα 58,5 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας προς τα κάτω τις τελικές χρεώσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των παρόχων
ΔΕΗ:Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 19,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 20,7 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh. Στα 15,4 λεπτά/kWh για το νυχτερινό ρεύμα.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 15,5 λεπτά/kWh.

Elpedison: Στο πρόγραμμα «Συνέπεια» προβλέπεται χρέωση 20,27 λεπτά/KWh (μετά την έκπτωση) για τον Μάρτιο. Στα 14,5 λεπτά/KWh βρίσκεται το πρόγραμμα Elpedison Economy, χωρίς προϋπόθεση συνέπειας και χωρίς πάγιο. Ενώ το τιμολόγιο του Electricity Home Day κυμαίνεται στα 23 λεπτά/KWh.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 16,27 λεπτά/kWh, 10,5 λεπτά/KWh και 0,19 ευρώ/KWh αντίστοιχα.

ΗΡΩΝ: 24,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Protect, από 24,9 το Φεβρουάριο.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 20,6 λεπτά/kWh.

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 0,194 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 15,4 λεπτά/kWh.

Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 0,245 λεπτά ανά kWh, στο πρόγραμμα Zero.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 20,7 λεπτά/kWh.

Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 24,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 25,1) και 18,5 με έκπτωση (από 18,8) στο φυσικό αέριο για ιδιώτες, για τον Μάρτιο.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 20,7 λεπτά/kWh, χωρίς την έκπτωση συνέπειας.

NRG: Η χρέωση για τον Μάρτιο ανέρχεται σε 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 22,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Φεβρουάριο).
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 15,7 λεπτά/kWh.

Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 24,8 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, με έκπτωση συνέπειας 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, διατηρώντας τις χρεώσεις αμετάβλητες, σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 20,8 λεπτά/kWh.

Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 21,4 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 17,4 λεπτά/kWh.

Volton: Ανακοίνωσε τιμή στα 18,9 λεπτά του ευρώ/KWh με έκπτωση συνέπειας για τα οικιακά τιμολόγια, ενώ η τιμή διαμορφώνεται 19,9 λεπτά του ευρώ/KWh χωρίς έκπτωση συνέπειας.
Μετά την επιδότηση, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 14,9 λεπτά/kWh.

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών
Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Δείτε εδώ το «Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).




CNN.gr