MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη Γιάννη Καλαβρή στο Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

 


Σημαντική και ουσιαστική συνάντηση είχε στις 28-2-2023, ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Καλαβρής στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ψαχνά, με τον πρόεδρο του Γενικού Τμήματος κ.  Σταμάτη Βολιώτη και τον πρόεδρο Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας κ. Κων/νο Παπαδόπουλο  του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ  στα Ψαχνά. Με την συνάντηση αυτή τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το Πανεπιστήμιο και την αγωνία του για την υποστήριξή του και την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Παπαδόπουλος  αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία,  το έτος 2019, ένταξης του πρώην ΤΕΙ στο ΕΚΠΑ με την συνεπακόλουθη σαφή αναβάθμιση του Ιδρύματος.

Οι κύριοι Βολιώτης και Παπαδόπουλος ενημέρωσαν τον υποψήφιο Βουλευτή για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Συγκροτήματος Ευρίπου, επισημαίνοντας την ανάγκη για ενίσχυση του από επιπλέον μέλη ΔΕΠ, και διοικητικό προσωπικό.

Επισημάνθηκε δε ότι από τα επτά νέα τμήματα που ιδρύθηκαν στα Ψαχνά, λειτουργούν ήδη τα πέντε προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας σε Διδακτικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και άλλες ειδικότητες, ενώ  παραμένουν ακόμη δύο Τμήματα αυτά των  Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού και  Διατροφής και Διαιτολογίας σε αναστολή, που δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι  τονίσθηκε και από τους δύο προέδρους η επιτακτική ανάγκη της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το αναλογούν Διδακτικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και ανάλογο προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (π.χ. διοικητικό προσωπικό ) αφού  σήμερα οι ήδη υπάρχοντες καθηγητές υπερβάλλουν των δυνατοτήτων τους για την κάλυψη των αναγκών των Τμημάτων αλλά ακόμη και της γραμματειακής υποστήριξης.

Ο κ. Καλαβρής  ευχαρίστησε τους  κ.κ.  Βολιώτη και Παπαδόπουλο για την αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ.  Υποσχέθηκε ότι αν ο Ευβοϊκός λαός τον κρίνει άξιο για την εκπροσώπηση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αγωνιστεί για την περαιτέρω αναβάθμιση του Πανεπιστημίου προς όφελος τόσο των φοιτητών όσο και της ευρύτερης κοινωνικής και  οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, αλλά και όλης της κεντρικής Εύβοιας, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την άμεση λειτουργία των δύο νέων τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή, ώστε να ολοκληρωθεί λειτουργικά το Συγκρότημα Ευρίπου και την περαιτέρω ενίσχυσή του με μέλη ΔΕΠ, αλλά και λοιπό προσωπικό, ώστε τα τμήματα που λειτουργούν στα Ψαχνά να λειτουργούν με πλήρεις δυνάμεις, και να παρέχουν άρτια εκπαίδευση και να καταστούν πόλος έλξης ακόμη περισσότερων φοιτητών.