MY KTEO

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου, από τον Δήμο Χαλκιδέων και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Παπανικολάου»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου», από τον Δήμο Χαλκιδέων και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Παπανικολάου» με έδρα την Κύμη

Εύβοιας και με τη συνεργασία της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών.

Κατά την εκδήλωση, έκαναν εισηγήσεις οι ειδικοί ιατροί κ. Γεώργιος Χαλιώτης, Δ/ντης – Συντονιστής Παθολογικού Τομέα Γ.Ν Χαλκίδας, κ. Γιώτα Μήκου, Ιατρός Κυτταρολόγος – Δ/ντρια Κυττατολογικού Εργαστηρίου Γ.Ν “Λαϊκό”, κ. Αικατερίνη Καζάνη, Ιατρός Γυναικολόγος Κ.Υ Χαλκίδας και κ. Ιωάννης Τριγώνης, Παθολόγος – Ογκολόγος Γ.Ν Χαλκίδας, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά με διαφορές μορφές, τρόπους αντιμετώπισης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, καθώς και την Κυριακή 5 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, πραγματοποιούνταν δωρεάν «Test Pap» στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.