MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ στην Εύβοια και στους Ναυτεργάτες αποχαιρετούν το σ. Στέλιο Θεολογίτη


Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Αιδηψού και οι Κομματικές Οργανώσεις Ναυτεργατών,  αποχαιρετούμε τον σύντροφο Στέλιο Θεολογίτη, ο οποίος σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή, έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με την νόσο που τον ταλαιπωρούσε.

Ο σύντροφος Στέλιος, Α' Μηχανικός εμπορικού ναυτικού, οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1981. Στάθηκε όλα του τα χρόνια πρωτοπόρος αγωνιστής και κομμουνιστής δίνοντας άξια την μάχη για το δίκιο της εργατικής τάξης, ειδικότερα για τον κλάδο του, τους ναυτεργάτες. Για πάνω από δέκα έτη, τις δεκαετίες 80 και 90 υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, δίνοντας μάχη και έχοντας σημαντική συμβολή στους αγώνες στη ποντοπόρο ναυτιλία. Στην κρίσιμη περίοδο 1990-1991 στάθηκε άξιο μέλος του κόμματος, συνέβαλε στην ανασύνταξη του ΚΚΕ. Τα επόμενα χρόνια έδωσε σημαντικές μάχες για τον κλάδο, ακόμα και οταν συνταξιοδοτήθηκε ήταν πάντα παρών και μπροστάρης σαν μέλος της ΠΕΝΑΤ.

Τα τελευταία χρόνια δρούσε στην Κομματική Οργάνωση της Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια συγκεκριμένα στο χωριό Βαρβάρα, όπου και διέμενε. Ο σύντροφος Στέλιος είχε επίσης και άλλες αρετές, όπως η ζωγραφική. Εμπνευσμένος από την αδικία, την εκμετάλλευση αλλά και τους αγώνες, άφησε παρακαταθήκη στολίζοντας τα γραφεία του κόμματος, σπίτια αγωνιστών με δικά του σημαντικά έργα τέχνης.

Οι σύντροφοί του, από τις οργανώσεις στην Εύβοια και στους ναυτεργάτες αποχαιρετούμε ένα άξιο μέλος του κόμματος και μαχητή των αγώνων της τάξης μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η εκδήλωση αποχαιρετισμού για το σύντροφο Στέλιο θα γίνει την Πέμπτη 2 Μάρτη, στις 12:30 στο χώρο του αποτεφρωτηρίου στη Ριτσώνα.