MY KTEO

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολικό κτήριο του ΕΠΑΛ

 


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές και γονείς, τους συλλόγους γονέων που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη κινητοποίηση στη Χαλκίδα στις 8/3. Δηλώνουμε κι εμείς, ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα!

Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας!

Η ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα:

Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί!

Να υπάρχουν ασφαλείς συγκοινωνίες για τη μεταφορά των παιδιών μας, για τη μεταφορά όλων μας.

Να υπάρχουν  ασφαλείς υποδομές, σχολικά κτίρια.

Να υπάρχουν πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και με όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά – διαγνωστικά μέσα, να μην ψάχνουμε γιατρούς για την υγεία των παιδιών μας.

 

Την ίδια στιγμή στιγμή που διεκδικούμε ασφαλή ζωή για τα παιδιά μας βλέπουμε τις εικόνες ντροπής από το ΕΠΑΛ της Χαλκίδας, με τη δημοτική αρχή να σφραγίζει αίθουσες ως ακατάλληλες. Βλέπουμε αστικά λεωφορεία, που μεταφέρουν τους μαθητές σα σαρδέλες. Βλέπουμε ψευδοροφές σχολείων να καταρρέουν. Λαμβάνουμε απάντηση από το Δήμο ότι δεν προβλέπεται κανένα μέτρο αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και πολλά άλλα.

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!! Δε δεχόμαστε να «ζούμε κατά τύχη»!

Το ποτάμι της οργής μας δεν θα ξεφουσκώσει αν δεν αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, αν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για είμαστε και να νιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο.»

Με βάση τα παραπάνω, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολικό κτήριο του ΕΠΑΛ τη Δευτέρα 13 Μάρτη στη 1.30μμ και στο συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας την Τρίτη 14 Μάρτη στις 7μμ στην πλατεία Δικαστηρίων.